NEW YORK-SPILLERE: Markus Naglestad (t.v) blir lagkompis med Frank Lampard (på utlån til City), David Villa og Mikkel Diskerud.

NEW YORK-SPILLERE: Markus Naglestad (t.v) blir lagkompis med Frank Lampard (på utlån til City), David Villa og Mikkel Diskerud. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG/Reuters/Privat

Nå blir Markus (23) en del av dette stjernegalleriet

Naglestad om proffeventyret: - Jeg gleder meg enormt

Markus Naglestad (23) gjør som Mikkel «Mix» Diskerud: Signerer for den amerikanske fotballklubben New York City.

  • Steinar André Danielsen
  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg gleder meg enormt. Det er klart det er stort å få spille med spillere man har sett opp til siden man var liten gutt, sier Naglestad til VG.

Det er et solid stjernegalleri den 23-årige fotballspilleren fra Kristiansand får muligheten til å spille med - i New York-troppen finnes kjente verdensstjerner som David Villa og Frank Lampard, som for tiden er på utlån til Manchester City.

Naglestad blir dessuten også lagkamerat med norsk-amerikanske Mikkel «Mix» Diskerud, som nylig byttet ut Rosenborg med spill i USA.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken om 23-åringen, som i dag reiser over til USA. Kontrakten er ennå ikke skrevet, men klubben får hans signatur så snart han er framme i New York.

College-fotball

REISER I DAG: Markus Naglestad er på vei til USA. Foto:,Privat

Tirsdag kveld offentliggjorde New York City at de har draftet Naglestad. I den amerikanske fotballigaen velger Major League Soccer-klubbene spillere fra college-fotballen, og det er slik den 23-årige angrepsspilleren ble plukket opp.

Nordmannen har studert i Boston de siste fire årene og samtidig spilt fotball for Providence College. Nå tar fotballkarrieren mildt sagt en brå vending.

- Hvordan tror du sjansene dine er for A-lagsspill?

– Jeg tror de er til stede. Jeg skal kjempe det jeg makter for å få sjansen. Så får vi se hva det det ender opp i, sier Naglestad.

Han noterte seg for ti scoringer og to målgivende pasninger i 2014. Åtte av scoringene kan du se i denne høydepunktsvideoen fra året som gikk.

70 mål på fire år

Naglestad vokste opp med fotball i klubben Våg i Kristiansand. Med unntak av et kort opphold i Start som 15-åring tilbragte han sine fotballår i moderklubben frem til han flyttet til USA som 19-åring.

Der har han på fire år scoret rundt 70 mål, forteller han i et lengre intervju med Fædrelandsvennen fra desember.

I det samme intervjuet legger Naglestad ikke skjul på at han mener han har det som skal til for å spille i Tippeligaen.

– Jeg besitter nivået til å spille i Tippeligaen. Her borte har jeg fått sjansen til å måle krefter mot mange spillere som gjør det veldig bra i Major League Soccer, uten at jeg har stått noe tilbake for dem. Dette er en liga som holder høyere nivå enn Tippeligaen, sier Naglestad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder