UNITED-KLAR: Marouane Fellaini er klar for Manchester United. Foto: Pa Photos

Everton bekrefter: Fellaini klar for Manchester United

Koster 260 millioner kroner

Everton hentet tre spillere

United-manager David Moyes gjenforenes med Marouane Fellaini (25). Krølltoppen koster de regjerende seriemesterne 260 millioner kroner.

Det melder klubben på sine hjemmesider i natt etter at overgangsvinduet nå er stengt. De bekrefter også at avtalen har en ramme på 260 millioner kroner.

- Jeg har jobbet med Marouane i fem år og er henrykt over at han nå spiller for Manchester United. Han er en spiller med gode ferdigheter og styrke som kan gjøre en forskjell i troppen vår, sier David Moyes til klubbens egen nettside.

VG Direkte: Slik var deadline day

Så sent som i ettermiddag, samme dag som overgangsvinduet stenger, skal 25-åringen ha levert inn et såkalt ønske om å bli solgt hos manager Roberto Martinez. Noen få timer senere ble han altså klar for de rødkledde fra Manchester og sin gamle manager David Moyes.

- Jeg er fornøyd med å ha skrevet under for Manchester United. Jeg har kjent manageren i mange år og har respekt for hvordan han jobber. Når jeg fikk muligheten til å jobbe med ham igjen tok jeg sjansen på det. Jeg har hatt en fantastisk tid i Everton og jeg vil takke alle supportere for alt de har gjort for meg. Men å bli Manchester United-spiller er noe enhver spiller drømmer om, og jeg tror jeg kan ha noe å bidra med i titteljakten, sier Fellaini selv.

Dermed er en lang overgangssaga endelig over. Belgieren har vært linket til Manchester United i hele sommer, sammen med Everton-backen Leighton Baines.

- Jeg tror ikke champagne flyter på grunn av dette, men de ser nok på ham som en bra spiller. Om han blir den ene, så er det iallfall en som har levert bra for et dårligere lag enn United. Det er en grei spiller, men ikke noe halleluja, sier RBK-speider Stig Torbjørnsen i VGTV-studio mandag kveld.

Everton låner Lukaku

Everton har uansett forsterket seg med James McCarthy for rundt 120 millioner kroner. Også Chelseas Romelu Lukaku og Gareth Barry (Manchester City) kommer inn stadionportene på Goodison på låneavtaler de neste dagene.

Likevel er det Arsenal og Arsene Wenger som seiler opp som den store overgangsvinneren på deadline day. Mandag ble den briljante teknikeren Mesut Özil klar for London-klubben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder