Geir Bakke i samtaler med østfoldingene om å overta etter Brian Deane

AKTUELL FOR NY JOBB: Geir Bakke har hatt stor suksess som assistent i Molde i år. Nå er han høyaktuell for å bli ny sjef i Sarpsborg 08. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Molde-assistent kan bli ny Sarp-trener

Molde-assistent Geir Bakke (44) kan komme til å erstatte Brian Deane som Sarpsborg 08-trener.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Etter det VG erfarer er Bakke høyaktuell til å få jobben med å lede østfoldingene de neste årene. Med 9. plass og 33 poeng er Sarpsborg 08 så godt som sikret ny Tippeliga-kontrakt.

- Stortrives i Molde

Selv vil ikke den tidligere Kristiansund- og Moss-treneren kommentere interessen fra blåtrøyene.

- Vi har fire spennende seriekamper og cupfinale å se frem til. Jeg er i Norges beste og mest veldrevne klubb. Jeg strortrives, sier Moldes assistenttrener til VG.

Sammen med hovedtrener Tor Ole Skullerud har Geir Bakke fått mye skryt for den nærmest prikkfrie sesongen Molde har gjennomført. Arven etter Ole Gunnar Solskjær har ikke bare blitt godt forvaltet, klubben fremstår som enda mer solid enn den var under Manchester United-legendens ledelse.

Sportssjef Thomas Berntsen, som spilte sammen med Bakke i Strømmen tidlig på 1990-tallet, vil ikke kommentere 44-åringens kandidatur.

- Ingen kommentar, sier Berntsen.

Har snakket med flere kandidater

Styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug, sier at klubben har snakket med flere kandidater i jakten på å finne Brian Deanes etterfølger.

- Vi har en lang liste og har begynt å snakke med flere. Jeg ønsker ikke å si hvilke kandidater som står på listen, eller hvem vi har snakket med, sier Haug.

HAR SNAKKET MED SARPSBORG: KR Reykjavik-trener Runar Kristinsson skal også ha vært i samtaler med Sarpsborg 08 om den ledige trenerjobben. Foto:Wegard Bakkehaug,VG

Etter det VG har grunn til å tro er også to nordiske Tippeliga-kjenninger på blokka til Sarpsborg 08. Islendingen Runar Kristinsson, tidligere Lillestrøm-spiller og nåværende KR Reykjavik-trener, skal ha vært på intervju i Norge. Også svenske Jörgen Lennartsson, som trente Stabæk i 2011, er en aktuell kandidat.

- Vi har et betydelig antall kandidater på blokka, er alt Cato Haug vil si.

- Når tror du at en ny trener vil være på plass?

- Det er vanskelig å si. Noen er i engasjement der de er i dag, så det avhenger av flere forhold. Jeg tror og håper vi har det på plass før nyttår.

Mer attraktiv klubb

Sarpsborg 08 har gjennom flere år bygd seg opp sakte, men sikkert - og har i dag festet grepet om Østfold-fotballen. Cato Haug merker at klubbens posisjon er styrket i løpet av de siste årene.

- Vi merker helt klart at Sarpsborg 08 er blitt en attraktiv klubb. Vi har solid økonomi og er blitt en spennende klubb for mange. Flere trenere som tidligere har erklært seg uaktuelle, er nå interessert i jobben, sier styrelederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder