IKKE NOMINERT: Zlatan Ibrahimovic er ikke nominert til Gullballen. Her depper han etter å ha mistet VM-plassen, til fordel for Christiano Ronaldos Portugal. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK/VG.

Zlatan vraket fra gullballnominasjonen

Lionel Messi, Franck Ribéry og Cristiano Ronaldo er nominert som kandidater til Gullballen 2013.

Jakop kristoffersen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Kåringen av verdens beste fotballspiller skjer i Zürich 13. januar. De tre nominerte spillerne ble presentert av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) mandag.

KANDIDAT: Franck Ribéry er nominert til årets Gullball, sammen med Christiano Ronaldo og Lionel Messi. Foto: AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

Franck Ribéry, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er de tre nominerte.

Zlatan Ibrahimovic fantes ikke på listen. Svensken har hatt et strålende år, men ble ikke vurdert god nok. Han står med 13 mål på 16 kamper så langt for PSG i Ligue 1, og har også dunket inn mål på landslaget. Selv om han ble lansert som favoritt av mange, blir han altså ikke nominert i år.

Nominert for første gang

Franck Ribéry er for første gang nominert til årets spiller. Bayern Munchen-vingen var med å vinne Champions League, Bundesliga og den tyske cupen i 2012/2013-sesongen. Den hurtige franskmannen har gjort seks mål på 12 kamper denne sesongen.

At Lionel Messi og Ronaldo igjen er nominert kom ikke som noen overraskelse. Ronaldo har vært suveren denne sesongen og er toppscorer i La Liga, med 17 mål på 14 kamper. Han har også dundret inn mål på landslaget, og førte Portugal til VM, på bekostning av Zlatan og Sverige.

Messi på sin side har slitt med skader i høst, og har åtte nettkjenninger på 11 kamper. Han har vunnet Gullballen de fire siste årene, men regnes ikke som favoritt denne gangen. Ronaldo hentet den gjeve prisen i 2008.

På kvinnesiden nomineres den tyske keeperen Nadine Angerer, brasilianske Marta og Abby Wambach fra USA.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder