SUKSESS: Tor Ole Skullerud hadde stor suksess med Norge U21 i sommer. Her feirer han bronsemedaljen på spillerhotellet i Israel. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Skullerud ønsket som Solskjær-erstatter

Molde har vært godt forberedt på Ole Gunnar Solskjærs avgang. Ny trener kan være klar i løpet av nær fremtid.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

At Ole Gunnar Solskjær til slutt skulle havne i Premier League kommer ikke som noen overraskelse på noen. Den tidligere Molde-treneren har blitt koblet til en rekke, engelske klubber det siste året, og skal etter det VG kjenner til også ha kontraktsfestet at han kan forlate Molde om det kommer en Premier League-klubb på banen.

Med sitt navn i England, samt tre trofeer på tre sesonger som Molde-trener, er det derfor ingen overraskelse at Ole Gunnar Solskjær nå er i ferd med å presenteres som Cardiff-manager, og på Vestlandet kommer det ikke som noen bombe.

LES OGSÅ: Molde kan bli ribbet for hele trenerteamet

Godt forberedt

Molde FK skal være godt forberedt på det som nå er i ferd med å skje, og de skal allerede ha kommet langt i jobben med å finne Solskjærs erstatter:

Flere kilder VG har vært i kontakt med peker på Tor Ole Skullerud som en høyaktuell Molde-kandidat. 43-åringen hadde stor suksess med det norske U21-landslaget i sommer, og tok dem til bronse i sommerens U21-EM i Israel.

LIVE: Følg Solskjær-utviklingen her

VG var i går kveld i kontakt med Skullerud, som ikke avkreftet Molde-koblingen. Navnet hans har også dukket opp i flere fora, og han er tilgjengelig:

Uavklart landslagssituasjon

I utgangspunktet har Skullerud hatt en avtale som trener for det norske U21-landsalget ut 2014, men i og med endringene i jobbinstruksen skal kontraktsforholdet med forbundet være uavklart.

Skullerud har tidligere trent Vålerenga, og han har også ledet flere av de norske ungdomslandslagene. I høst var han dessuten Per-Mathias Høgmos assistent på det norske A-landslaget.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Moldes ledelse en rekke ganger, uten å lykkes.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder