SJALU: Mykland hadde gjort mye for å trene med Ronaldo. Ødegaard kan komme til å gjøre det daglig. Foto:Foto: Jørgen Braastad, Bjørn S. Delebekk og Petter Emil Wikøren,VG

«Myggen» til VG: – Jeg ville betalt for å trene med Real Madrid

Erik Mykland (43) har levd et langt fotballiv. Han er likevel misunnelig på noe av det Martin Ødegaard får oppleve (16).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den lille teknikeren spilte på landslaget i 10 år, fikk med seg tre mesterskap for Norge og har vært utenlandsproff i fem forskjellige land.

– For å si det sånn: Jeg ville betalt for å få trene med Real Madrid, om det så bare var en eneste gang, sier sørlendingen til VG.

Forrige uke var Ødegaard i Madrid og trente med både A- og B-laget, og VG vet at Cristiano Ronaldo og 16-åringen også hadde en hyggelig prat under ungguttens første besøk på treningsanlegget Valdebebas 2. november. Ronaldo skal ha fleipet vennskapelig med Ødegaard, og tatt litt ekstra hånd om stortalentet som er ønsket så godt som alle de beste klubbene i Europa.

LES OGSÅ:VG-ekspert: – Ajax beste valg for Martin Ødegaard

Følger nøye med

Som sin tids beste, norske ballbehandler, er Mykland naturlig nok opptatt av spillertyper som Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli. Sistnevnte spilte sammen med Myklands sønn i Lyn, og for tiden følger 43-åringen nøye med på Ødegaards utvikling.

Nå ser det ut til at midtbanejuvelen nærmer seg Real Madrid med stormskritt. I går meldte den spanske storavisen at Ødegaard vil komme å signere i løpet av få dager, noe mange mener mye om. Michael Laudrup råder Strømsgodset-spilleren til å droppe Real, Oliver Kay tror ikke at Spania er så dumt, og La Liga-ekspert Petter Veland ser på det hele som surrealistisk.

Ønsker lykke til

Mykland har ikke like mye på hjertet når det kommer til den nært forestående overgangen.

– Hva kan du si om Ødegaards valg?

– Ikke noe å si på det valget.

– Tror du han faktisk kan lykkes der?

– Vanskelig å si noe om. Men de som blir best, hever automatisk nivået sitt og tilpasser det tempoet som må til, der de er. Det har han klart hittil, og det blir spennende å se om han fortsetter med det, avslutter den langhårede ballkunstneren, før han ønsker 16-åringen lykke til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder