HEI SVEIS! Raheem Sterling jubler for kampens første mål da Liverpool slo Bournemouth i ligacupens kvartfinale. Foto:Andrew Winning,Reuters

Sterling-dobbel sendte Liverpool til semifinale

Semifinalene: Liverpool - Chelsea og Tottenham - Sheffield United

(Bournemouth - Liverpool 1-3) Kanskje var det en tur til frisøren som løste Liverpool-floken? Onsdag sendte Raheem Sterlings (20) nyklipte hode og høyrefoten klubben til semifinale i ligacupen.

To raske mål midtveis i første omgang la grunnlaget da Liverpool slo Championship-gjengen fra Bournemouth på sørkysten og tok seg videre i ligacupen.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Trekningen ble gjennomført få minutter etter at dommeren blåste av onsdag kveld og endte ikke like lykkelig som selve kampen for Liverpool. Anfield-gjengen møter Chelsea i semifinalen mens Tottenham, som slo Newcastle 4-0, skal opp mot Sheffield United fra nivå tre i januar.

– Den lille mannen var glimrende i kveld. Nå kom også målene, sier Adam Lallana i et intervju vist på TV 2.

Glad Sterling

Og den lille mannen er selvsagt Raheem Sterling. 20-åringen misset flere store sjanser i nederlaget på Old Trafford søndag, men fikk sjansen på topp mot Bournemouth og scoret to ganger.

LETTET: Brendan Rodgers. Foto:Adrian Dennis,Afp

– Jeg prøver å gjøre en jobb for laget. Det var ikke annerledes i kveld selv om jeg ikke har spilt spiss siden jeg var på juniorlaget. Jeg er glad for å være delaktig, sier Sterling.

– Sterling har fått litt kritikk i det siste, og det syns jeg er helt utrolig da han har vært fantastisk for oss. Han har kanskje ikke scoret målene folk forventer, men jeg forventer mål og assists over en hel sesong, sier manager Brendan Rodgers.

Den hardt pressede Liverpool-sjefen kunne fått en marerittstart i Sør-England da Callum Wilson skjøt utenfor alene med keeper Brad Jones allerede etter fire minutter. Liverpool grep sjansen godt da den kom midtveis og Jordan Henderson nikket ned til Raheem Sterling som også brukte sitt nyklipte hode på å sende gjestene i ledelsen.

Sju minutter senere endte Philippe Coutinhos skuddforsøk etter hvert hos utskjelte Lazar Markovic som doblet ledelsen. Bournemouth misset flere gode sjanser til å redusere, og ble som mindre klubber ofte har blitt før dem hardt straffet mot den antatte overmakten.

Overlegne Tottenham

Seks minutter etter hvilen stakk Adam Lallana gjennom Sterling. Han snurret rundt med Bournemouth-forsvaret før han plasserte ballen sikkert i hjørnet bak Artur Boruc.

Dan Gosling reduserte da han nærmest skjøt gjennom en rufsete Brad Jones, men til tross for et kort stormløp hadde Liverpool etter hvert grei kontroll på avansementet Brendan Rodgers trengte for å få ro.

– Det har vært noen vanskelige uker, men vi fortjente denne seieren. Til tider spilte vi bra fotball, sier Sterling.

– Det spilte ingen rolle hvem vi fikk i trekningen, det viktige var å komme seg dit. For å vinne denne turneringen må du slå store lag. Jeg synes det var en briljant forestilling av oss i kveld. Det ble en vanskelig jobb, men vi kontrollerte kampen og fortjente dette, sier manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

I den andre kvartfinalen onsdag, imponerte Tottenham stort da de knuste Newcastle 4-0. Nabil Bentaleb, Nacer Chadli, Harry Kane og Roberto Soldado scoret målene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder