MÅLSCORER: David Silva (i midten) satte inn 1-0-scoringen kort tid ut i andre omgang, og doblet ledelsen etter 60 minutter. Her feirer han den første. Foto:Phil Noble,Reuters

Silva sikret seier for spissløse City

Grov dommerfeil: Palace-scoring feilaktig annullert

Palace-manageren: - En skammelig avgjørelse

(Manchester City - Crystal Palace 3-0) Hele spissrekken til Manchester City var ute med skade. I deres fravær skiftet David Silva (28) rolle fra hovmester til målmester.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Silva er mest kjent for å være nest sist på målene til Manchester City, men mot nordmannen Brede Hangeland og Crystal Palace noterte den elegante spanjolen seg for to scoringer på kun 13 minutter i første del av andre omgang.

28-åringen bredsidet inn begge scoringene med sin presise venstrefot: den første via Palace-spiller Scott Dann og i mål, den andre etter et glitrende innlegg fra Alexandar Kolarov. Tomålscoreren ble byttet ut etter 68 minutter til full jubel fra hjemmefansen på Etihad Stadium.

City-manager Manuel Pellegrini var fornøyd med spillerne sine etter kampen.

– Det var en veldig god seier, en god prestasjon. Jeg har likt måten laget har jobbet på hele uken, med hensyn til å spille uten spisser, sa chileneren.

VG Live:Les fyldig referat

Spiss-skader

Med stjernespissen Sergio Agüero, og Stevan Jovetic og Edin Dzeko ute med skade, ble midtbaneterrieren James Milner nødløsningen på topp for City. Blåtrøyene gikk ut i en klassisk 4-2-3-1-formasjon, men spilte i realiteten uten spiss i en 4-6-0-variant.

– Vi vil prøve å spille på en annen måte. Jeg håper midtbanespillerne vil komme fram og at vi scorer på en annen måte, sa City-manager Manuel Pellegrini før matchen - og det gjorde Silva og co. til gagns.

Midtbanekjempen Yaya Toure ble med på moroa og punkterte kampen da han la på til 3-0 med et skudd via nærmeste stolpe og inn fra kloss hold etter 80 minutter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SJANSELØS: Brede Hangeland (i midten) fikk en tung dag på jobben for Crystal Palace. Her ser han David Silvas første scoring gå i mål. Foto:Oli Scarff,Afp

Feilaktig annullering

Etter en førsteomgang uten de helt store sjansene, satte Citys stjernegalleri opp dampen i andre omgang, og feide over Crystal Palace.

Etter at Silva hadde økt ledelsen til 2-0 etter 60 minutter, ble Brede Hangeland og lagkameratene likevel snytt for scoring etter 67 minutter da James McArthuer headet ballen i mål. Linjemannen vinket av for offside, men TV-bildene var krystallklare: Scoringen skulle vært godkjent.

Palace-manager Neil Warnock naturligvis skuffet over avgjørelsen.

– Vi jobbet så hardt. Med to mål under og når man scorer et flott mål som det, slår det deg ut.

– Det var ikke engang i nærheten. Det var en skammelig avgjørelse, fortsatte han.

Gjestene kom likevel ikke til de helt store sjansene hverken før eller etter annulleringen, og City vant full fortjent.

Med dagens seier er blåtrøyene fra Manchester á poeng med serieleder Chelsea, men ligger på andreplass med et mål dårligere i målforskjell. London-klubben har en kamp til gode og møter Stoke førstkommende mandag.

Neste kamp for Manchester City er mot West Bromwich. Den spilles 2. juledag når den tradisjonelle Boxing Day-runden sparkes i gang i England.

(VG/NTB)

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder