STORE STEG: Haitam Aleesani har tatt store steg siden han spilte i Fredrikstad. Her feirer han mål sammen med daværende medpsiller Tarik Elyounoussi, som nå er i tyske Hoffenheim. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Norsk back «årets forsvarer» halvveis i Allsvenskan

Aleesami til VG: - Tenker ikke på landslagsspill

Allsvenskan er halvveis og svenske DN oppsummerer med å kåre årets keeper, forsvarer, midtbane og angriper. Blant de fire finner vi én nordmann: Haitam Aleesami (23).

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Venstrebacken som ble blåhvit foran årets sesong har ikke mistet et eneste minutt i Allsvenskan. Nordmannen, som det ble stilt spørsmål om foran den inneværende sesongen, har blitt hyllet i kamp etter kamp og vært en sterk bidragsyter til Göteborgs gode sesongstart.»

– Hyggelig å bli lagt merke til

Slik oppsummerer svenske DN sesongen så langt for Haitam Aleesami (23). Av Allsvensken er det gått 15 kamper, og på den første halvdelen er det ingen i den bakre firer som kan hamle opp med Aleesami, mener avisen, og gir ham tittlen som årets forsvarer halvveis i Allsvenskan.

Fikk du med deg? Norsk lag i skandalekamp i Sverige

– Hva skal jeg si? Vi har fått en fin start, både jeg og laget. Vi presterer godt sammen, leder ligaen og har allerede vunnet cupen. Nå skal vi ut i Europa, så det blir tight med kamper, men vi skal stå på videre, sier han til VG.

– Hva tenker du om å få slik anerkjennelse?

– Det er absolutt hyggelig å bli lagt merke til, men det gjelder å stikke fingeren i jorda og vite hvor du står. Fotball er ferskvare og ting endrer seg fort, sier en ydmyk Aleesami.

Tenker ikke landslag

Da VG var i kontakt med 23-åringen i slutten av mai, fortalte han at flere av hans lagkamerater mente han burde få sjansen på landslaget. Det har han fortsatt ikke fått, og landslagssjef Per-Mathias Høgmo har heller ikke slått på tråden.

– Nei, jeg har fortsatt ikke hørt noe fra ham, men det er ikke noe jeg tenker på. Blir jeg tatt ut, er det selvfølgelig en stor ære, men det blir bare feil å gå rundt å være småforbannet for ikke å bli tatt ut. Jeg har mitt fokus her i Göteborg og på hvordan jeg best kan utvikle meg, forteller backen.

Aleesami kom fra Fredrikstad rett over nyttår og har funnet seg svært godt til rette i den svenske klubben.

– Jeg trives utrolig godt her, både på og utenfor banen. Det sosiale livet fungerer veldig godt og på treningene våre har vi et veldig dyktig og kompetent team, sier Aleesami, som spilte for Nordstrand og Holmlia før han gikk til Skeid, Fredrikstad og nå IFK Göteborg.

Suksess også for Haitams norske lagkompis: Rognes store IFK-opptur

TOMMEL OPP: Haitam Aleesami gir tommel opp. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

– Hva tenker du om fremtiden?

– Jeg har ikke noe hastverk med å komme meg ut, for jeg har det veldig bra her. Men igjen: I fotball snur ting fort, både den ene og den andre veien. Det handler om å fortsette utviklingen og ikke være uheldig med skader, svarer han.

Hareides Malmö årets flopp

Hans lagkamerat John Alvbåge er kåret til den beste keeperen ved halvspilt serie, Elfsborgs Viktor Claesson er årets midtbane og Nyash Mushekwi på Djurgården er årets spiss.

På trenersiden har den svenske avisen latt seg imponere mest av IFK Norrköpings Janne Anderson, og hans lag er også årets overraskelse. Like bra har det ikke gått for Åge Hareides Malmö, som igjen tapte poeng i går. Laget får den tvilsomme æren av å bli kåret til årets flopp så langt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder