PÅ VEI BORT: Martin Linnes kan være på vei bort fra Molde, men først vil backen gjøre alt han kan for å nå europacupspill med klubben. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Hevder Linnes forsvinner uten europacupspill

VGs oddstips: Molde får med seg et godt utgangspunkt hjem fra Kroatia

Landslagsback Martin Linnes (23) mener det kan være et godt tidspunkt å forlate Molde dersom klubben ikke kvalifiserer seg til europacupspill denne høsten.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Ja, du kan på en måte si det. Samtidig er jeg glad i klubben. Det er ikke det jeg tenker på nå. Hovedfokus ligger i å prestere så godt som overhodet mulig, og komme seg ut i Europa. Jeg var med i 2012, og det var en utrolig opplevelse. Jeg skal gi alt og prestere så godt jeg kan for å oppleve det igjen, svarer Linnes på spørsmål fra Romsdals Budstikke på om det kan være et godt tidspunkt å forlate Molde om det ikke blir spill i Europa denne sesongen.

Etter det RB forstår har Molde inngått en avtale med den tyske 2. Bundesliga-klubben Nürnberg at backen kan bli solgt dersom klubben hverken kvalifiserer seg til Champions League eller Europa League.

Jobben med å få Molde ett skritt nærmere gruppespillet i Champions League starter allerede tirsdag kveld når laget skal ut i den første av to kvalifiseringskamper mot Dinamo Zagreb.

– Vi har fått et fint verktøy på nettet hvor vi ser klipp av motstanderen og oss selv. Det har vi brukt litt nå til å forberede oss. Vi møter et lag med kvalitet, det er ingen tvil om det. Men det har vi også, så vi må bare brette opp ermene og være klare. Får vi med oss et godt resultat herfra vet vi at på hjemmebane kan vi score både to og tre mål, sier han til avisen.

Han mener også Molde kan ha godt av å møte et lag som ikke kjenner dem så godt, og tror laget vil få mer rom å spille i enn de gjør i Tippeligaen.

Flere muligheter

Skulle Molde slå Dinamo Zagreb over to kamper, vil de være sikret minst gruppespill i Europa League, men må gjennom en play off-runde før man eventuelt når gruppespillet i Champions League.

Dersom kroatene skulle bli for sterke, får Molde en ny mulighet til å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League, men da må man gjennom en annen play off-runde.

VG Live: Følg kampen fra kl. 21

Ingen norske TV-kanaler har kjøpt rettighetene til å vise kampen, men spillselskapet Betsafe har sikret seg retten til å vise kampen på nett og sender den på sin liveoddsside.

Ikke gode minner

Linnes var også blant Molde-spillerne som spilte EM-kvalifiseringskampen for Norge borte mot Kroatia tidligere i år. I kveld vender han altså tilbake til Maksimir stadion der Norge gikk på et smått ydmykende 1-5-tap i mars.

Nå skal altså Linnes og Molde nok en gang forsvare Norges ære i Zagreb.

Selv om vertene er klare favoritter blir ikke vi overrasket om Molde får med seg et godt resultat hjem til Norge. Nå kan de satse mer på kontringer, og får trolig mer rom til å spille ball enn de gjør i Tippeligaen. I tillegg begynner veien til seriegullet å bli veldig lang, og dermed kan hovedfokuset for å redde sesongen være å komme seg til et sluttspill i en av europacupene.

Vi prøver oss med et litt spenstig uavgjorttips til 3,45 i odds, når oddsen for hjemmeseier på 1,55 ikke er spesielt spennende.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder