Bradleys Stabæk er foran gullskjemaet fra 2008

Bradley imponert over Asantes perlemål: – Avslutningen var spesiell

(Stabæk - Strømsgodset 3-2) Tabelltoer Stabæk plukker nå flere poeng i snitt enn Jan Jönssons (55) mannskap som sikret klubbens siste seriegull i 2008.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Bob Bradley tok nyopprykkede Stabæk til en åttendeplass i fjor. I år ligger amerikaneren foran skjema sammenlignet med Jan Jönssons gullsesong på Nadderud i 2008 - og lørdag tok bæringene inn to poeng på Rosenborg.

Birger Melings første Tippeliga-mål, en Ernest Asante-perle og en noe heldig Yassine El Ghanassy-scoring sikret nye tre poeng for de blåsvarte fra Bærum - den tredje seieren på de fire siste kampene. Dermed har de sanket to poeng mer enn det Jönsson hadde etter 14 runder for syv år siden.

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Tre poeng er bra, men vi fikk også ting å jobbe med, sier Stabæk-trener Bob Bradley til TV 2.

2,14 poeng i snitt

Denne sesongen har Stabæk har i snitt tatt 2,14 poeng per kamp i år og har en seiersprosent på 64. Til sammenligning tok Jönssons mannskap 2 poeng per kamp og hadde vunnet 57 prosent av kampene når 14 serierunder var unnagjort.

Gullaget fra 2008 endte på 54 poeng i en liga bestående av kun 14 lag og stoppet på et snitt på 2,07 poeng per kamp.

Jönsson endte opp på en seiersprosent på 62 på 26 kamper, godt hjulpet av superduoen Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson som leverte 24 målpoeng hver.

Bob Bradley har på sin side også fått hjelp av sin egen duo i Ernest Asante og Adama Diomande. Lørdag kveld var det Asante som inntok hovedrollen med én scoring og én assist.

BYGGMESTER: Bob Bradley. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Birger Meling hadde allerede gitt Stabæk ledelsen på et skudd fra 18 meter da Yassine El Ghanassy så at Asante hadde startet inn i bakrom. Pasningen kom der den skulle og den lynraske vingen vippet kula over Espen Bugge Pettersen på hel volley.

– Jeg så keeperen kom ut så bestemte meg for å skyte på direkten. Mitt beste mål så langt, men det kommer mer, sier Asante.

– Avslutningen var spesiell, er dommen fra trener Bradley.

Abu utvist

Allerede ett minutt etter pause kom reduseringen da Marvin Ogunjimi utnyttet Mande Sayoubas håpløse utrusning. Tre minutter senere kjempet Gustav Wikheim inn 2-2 fra kort hold, men Stabæk slo raskt tilbake.

Asante spilte fri El Ghanassy som satte ballen under en uheldig Strømsgodset-keeper.

– Vanligvis skyter jeg godt, men da går ikke ballen inn. Nå skjøt jeg ikke så bra, og da ble det mål, sier matchvinneren til TV 2.

– Vi mistet konsentrasjonen noe etter pause, men vi var det beste laget. Det er stor forskjell på å spille i Start og Stabæk, men fansen der elsket meg og var bra mot meg. Stilen her passer meg bedre. Bob sa han hadde sett meg spille da jeg kom, og sa han ville gjøre meg god, sier Asante.

Bjørn Petter Ingebretsen måtte tåle sitt første tap som hovedtrener for drammenserne da sluttspurten ble ødelagt av Mohammed Abus røde kort åtte minutter før slutt.

– Det ble en veldig rar kamp. Før pause scoret de på et skudd som forandret retning og et fantastisk angrep det er vanskelig å gardere seg mot. Noe mer var det ikke. Etter pause var vi med igjen, men så snudde det på ny. En bra gjennomført bortekamp der vi kunne fått med oss noe, sier Strømsgodset-keeper Espen Bugge Pettersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder