Fotballekspert: - Liverpool for dårlige til å gå videre

Mario Balotelli får kritikk for draktbytte i pausen

Slik slår man Liverpool på én, to, tre

(Liverpool - Real Madrid 0-3) Cristiano Ronaldo (29) og Karim Benzema (26) var gode i 45 minutter. Det holdt til å gjøre en Champions League-kveld på Anfield bekmørk for hjemmelaget.

  • Øyvind Knoph Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

For mens Real Madrid hadde Ronaldo og Benzema, hadde Liverpool en Mario Balotelli som nok en gang måtte gå målløs av banen. Kun én gang på ni kamper har italieneren klart å sette ballen i mål - mot Ludogorets i første gruppespillkamp i Champions League.

Når heller ikke lagkameratene klarte å score onsdag, endte det 0-3 i Liverpool.

VG Live:Slik vant Real Madrid 0-3

Fotballekspert Morten Langli tror Merseyside-laget nå skal få store problemer med å ta seg videre fra gruppen hvor Real Madrid, Ludogorets og Basel er motstandere.

- Liverpool er for dårlige til lå gå videre. Rett og slett. De har mangler defensivt, sier fotballekspert Morten Langli i VGs fotballstudio.

Liverpool-manager Brendan Rodgers mener laget fortsatt har en god sjanse til å ta seg videre. Etter tre kamper har også laget hans like mange poeng som Basel og Ludogorets.

- Nå spiller vi for annenplassen i gruppen. For oss ble dette en vanskelig kveld. Vi spilte bra helt frem til de scoret, så slapp vi inn et enkelt mål. Også de to neste ble for enkle, sier Rodgers.

Effektivitet

Og onsdag kveld var gjestene bedre enn Liverpool på Anfield. Kanskje ikke så mye spillemessig, men hva gjaldt effektivitet var Cristiano Ronaldo og Karim Benzema i en helt annen klasse enn Balotelli, Philippe Coutinho og Joe Allen.

De to sistnevnte hadde hver sin gode sjanse, men det var Ronaldo og Benzema som sto for scoringene.

Ronaldos første

Sitt første mål på Anfield, og 70. i Champions League, laget Ronaldo etter 23 minutter. En nydelig gjennombruddslobb fra James Rodriguez sørget for at portugiseren kunne tuppe inn 1-0-scoringen.

- Jeg er glad. Det var spesielt. Vi visste at Liverpool på Anfield er vanskelig, men jeg synes vi spilte fantastisk - spesielt de første 45 minuttene. Vi fortjente seieren, sier Cristiano Ronaldo etter kampen.

I et intervju vist på Viasat 4 fikk han spørsmål om Real Madrid kan bli det første laget til å vinne Champions League to ganger på rad.

- Ja, hvorfor ikke? Vi tar dette skritt for skritt og kommer selvfølgelig til å prøve. Det blir tøft, men vi er positive og det er mulig om vi spiller som dette, sier Ronaldo.

Benzema doblet og tredoblet ledelsen inn mot hvilen. Først ved å heade over Liverpool-keeper Simon Mignolet. Deretter ved å pirke ballen i mål etter et hjørnespark.

Champions League er tilbake under flomlys i Liverpool, men de første 45 minuttene onsdag kveld var ikke noe kjekt syn for lagets supportere.

Neville kritisk til Balotelli

Balotelli hadde ingen stor førsteomgang og ble også værende i garderoben da lagene kom ut etter pause. Men med seg fikk han i hvert fall Real Madrid-spiller Pepes trøye. TV-kameraene fanget nemlig opp at spissen byttet drakt med forsvarsspilleren på vei inn i garderoben.

- Det er noe ting du ikke gjør når du ligger under 0-3 i Champions League. Å bytte drakt med en motspiller, slik at alle kan se det, er en av dem, sier BBCs fotballekspert Gary Neville om episoden.

Liverpool tok mer over i den andre omgangen, men klarte aldri å knappe inn på Real Madrids ledelse.

Stillingen i gruppe B i Champions League:

1. Real Madrid 3 kamper 3 seirer 0 uavgjort 0 tap 10-2 i målforskjell - 9 poeng

2. Ludogorets 3 kamper 1 seier 0 uavgjort 2 tap 3-4 i målforskjell - 3 poeng

3. Liverpool 3 kamper 1 seier 0 uavgjort 2 tap 2-5 i målforskjell - 3 poeng

4. FC Basel 3 kamper 1 seier 0 uavgjort 2 tap 2-6 i målforskjell - 3 poeng

Slik endte onsdagens kamper i Champions League:

Atletico Madrid - Malmö 5-0

Olympiakos - Juventus 1-0

Liverpool - Real Madrid 0-3

Ludogorets - Basel 1-0

Bayer Leverkusen - Zenit 2-0

Monaco - Benfica 0-0

Anderlecht - Arsenal 1-2

Galatasaray - Dortmund 0-4

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder