FESTER GREPET OM TIPPELIGAEN: TV 2-profil Davy Wathne kan bli å se på flere Tippeliga-arenaer denne sesongen. Her intervjuer han Odds Dag-Eilev Fagermo og Branns Rikard Norling etter en kamp i Skien i fjor. Sistnevnte er ikke en del av Tippeligaen i 2015. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Hele Tippeligaen på vei til TV 2

I sluttforhandlinger om oppkjøp av C More

Tippeligaen kan igjen bli samlet på TV 2 denne sesongen. TV
2 skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe den norske delen av C More.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Flere uavhengige kilder sier til VG at det er høyaktuelt med et oppkjøp av betal-TV-kanalen. Forhandlingene har pågått i mange måneder, og skal nå være på vei inn i en sluttfase.

Kan overta hele Tippeligaen

I så fall kan all Tippeliga-fotball i 2015 komme til å bli samlet under TV 2-paraplyen de to neste årene. TV 2 skal være svært hissig på igjen å sikre seg kontrollen over norsk fotball (minus cupen som NRK har), i tillegg til at kanalen fra før har alt av engelsk fotball.

De to siste årene har TV 2 «bare» hatt to kamper i hver Tippeliga-runde. De resterende har gått på C More.

- TV 2 svarer av prinsipp aldri på strategiske spørsmål om potensielle oppkjøp av andre selskaper. Det er min eneste kommentar, skriver kommunikasjonssjef Rune Indrøy i TV 2 i en sms til VG.

C More – som har slitt med store minustall de siste årene – har lenge vært i spill. Tidligere har også TVNorge-eier SBS Discovery vært på banen som en potensiell oppkjøper, men etter det VG får opplyst skal det amerikanskeide selskapet være satt på sidelinjen i øyeblikket.

- På spørsmål om eventuelle rettighetskjøp og/eller selskapskjøp svarer jeg dessverre konsekvent at jeg ikke kommenterer den type spekulasjoner. Sorry, skriver TVNorge-gruppens administrerende direktør og sjefredaktør Harald Strømme i en sms til VG.

Fotball Media kjenner til TV 2s interesse

Knut Kristvang, daglig leder i Fotball Media (selskapet som forvalter TV-rettighetene til norsk fotball), er kjent med TV 2s interesse for C More.

- Vi har oppfattet at TV2 kan være en av de aktørene som har vist interesse for C More. Men utover det, så er dette prosesser som vi ikke er en del av eller kjenner. Vi har en avtale med C More som gjelder i to år til. Hvis C More blir solgt, så gjelder den avtalen fortsatt – bare med nye eiere, sier Kristvang.

Han vil ikke ha noen formening om hvorvidt et TV 2-oppkjøp av C More vil være positivt for norsk fotball.

- Når starter prosessen med å selge TV-rettighetene fra og med 2017?

- Den er i og for seg i gang der vi gjør vurderinger på hvordan et fremtidig TV-produkt kan se ut. Når en salgsprosess skal settes i gang har vi ikke hundre prosent bestemt, svarer Kristvang.

C More: Vurderer ulike scenarioer

TV 2 reagerte voldsomt da selskapet som den gang het Canal Plus kjøpte brorparten av fotballrettighetene uten at noen andre fikk by på pakken i 2011. C More betalte 1,2 milliarder kroner for seks av åtte kamper i hver Tippeliga-runde for perioden 2013-2016, men investeringen har på langt nær betalt seg. I fjor sommer ble det presentert tall som viste at C More hadde et samlet underskudd før skatt på 675 millioner svenske kroner.

I juni i 2014 kjøpte det svenske mediekonsernet Bonnier ut Telenor og tok fullt eierskap over betal-TV-kanalen.

C Mores Norden-sjef Manfred Aronsson kommenterer TV 2s potensielle oppkjøp slik:

- Ingenting annet enn at vi fortsatt vurderer ulike scenarioer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder