VIL HA SAMUEL: Sven-Göran Eriksson har selv vært tilstede og sett Aaron Samuel spille for Sarpsborg i år. Nå har østfoldingene akseptert et bud fra svenskens kinesiske klubb Guangzhou. Foto:Claudio Bresciani /tt,NTB scanpix

Svennis kjøper Sarpsborg-spiller

Aaron Samuel selges til Guangzhou - millionbeløp til Vålerenga

Englands tidligere manager Sven-Göran Eriksson har falt pladask for Aaron Samuel. Sarpsborg 08 har akseptert et tilbud fra svenskens kinesiske klubb.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det bekrefter Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen overfor VG.

- Vi har akseptert et bud fra Kina. Jeg vil ikke si hvilken klubb det er. Vi hadde ikke gjort det hvis vi ikke tilbudet var bra nok, men Aaron er også tydelig på at han ønsker dette, sier Berntsen.

VG vet at klubben det dreier seg om er Guangzhou, og at salgssummen er godt over ti millioner kroner. Planen er at den lovende spissen reiser til Kina for å gjennomføre den medisinske testen etter kampen mot Bodø/Glimt 7. juli.

Det er svært gode nyheter for økonomisk kriserammede Vålerenga. Daglig leder Stig Ove Sandnes bekrefter overfor VG at klubben skal ha 25 prosent av overgangssummen ved et videresalg, etter at Samuel gikk fra VIF til Sarpsborg 08 i fjor.

I går ble det kjent at Vålerenga totalt må betale Stabæk 6,1 millioner kroner etter å ha tapt voldgiftssaken vedrørende den mye omtalte opsjonsavtalen rundt Herman Stengel. Nå kommer et uventet beløp for en gangs skyld inn på kontoen til Oslo-klubben. Etter det VG erfarer får VIF i underkant av tre millioner kroner for Samuel-salget til Kina.

KINA NESTE: Aaron Samuel har vært en stor suksess i Sarpsborg etter overgangen fra Vålerenga i fjor. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Berntsen innrømmer at det ikke bare har vært lett å si ja til å selge klubbens toppscorer.

- Vi føler at vi har tropp til å matche det. Vi har hatt mange spillere ute i vårsesongen som nå er på vei tilbake. Vi er ikke avhengig av salget, men hvis salget går gjennom får vi en enda bedre økonomisk siutuasjon. Vi har en ambisjon om at vi skal komme styrket ut av sommerens overgangsvindu.

- Du er ikke redd for at dere skal selge dere til nedrykk?

- Vi har tatt litt over et poeng i snitt, men vi skal bli enda bedre i høst enn vi var i vår. Vi fortventer mer av oss selv, svarer Berntsen, som forteller at det var flere klubber som ønsket å kjøpe nigerianeren.

- Det har vært andre klubber som har vært interessert hele veien. Han er en attraktiv spiller, sier Thomas Berntsen.

9. juni var «Svennis» tilstede på Sarpsborgs hjemmekamp mot Viking. Han likte åpenbart det han så av 20-åringen.

Den svenske trenerveteranen har Nordens mest imponerende trener-CV. 66-åringen fikk sitt gjennombrudd da han ledet IFK Göteborg til seier i UEFA-cupen i 1982. Senere har han trent storklubber som Benfica, Roma, Lazio og Manchester City, foruten det engelske landslaget.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder