Vitesse-spissen ser Moldes Europa League-kamp torsdag

Kan bli gjenforent med tidligere U21-landslagssjef Skullerud

NORSK RETUR? Marcus Pedersen (24) kan være på vei tilbake til norsk eliteserie. Kanskje er Molde hans neste stoppested. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Pedersen på vei til Molde: - Er her for å se på mulighetene

Marcus Pedersen (24) er i Molde for å snakke med klubbledelsen og se klubbens Europa League-kamp mot Zarja Lugansk torsdag kveld.

  • Jonas Wikborg
  • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg er her bare for å se og få informasjon. Jeg har ikke mer å si enn at jeg er på utkikk. Jeg er her for å se hva mulighetene mine er, sier Pedersen til VG.

– Vi har noen prosesser gående rundt Marcus som vi jobber med, men ikke noe er avklart ennå, sier Pedersen-agent Jack Karadas, til VG.

Heller ikke Vitesse kan si noe konkret angående Pedersens situasjon.

– Vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner, sier Vitesses medieansvarlig til VG.

I dag landet Pedersen på Kvernberget flyplass i Kristiansund, der han ble hentet av Molde-direktør Tarje Nordstands Jacobsen. Det skriver lokalavisen Tidens Krav.

Ser Molde-kamp

Spissen skal snakke med klubbledelsen og trener Tor Ole Skullerud, som han kjenner godt fra tiden på U21-landslaget, før han ser Moldes Europa League-kvalifiseringskamp mot Zarja Lugansk torsdag kveld.

For to uker siden sa 24-åringen til VG at han ønsket seg vekk fra Nederland, men utelukket samtidig en ny periode på utlån. Det betyr i så fall at Molde på kjøpe Pedersen ut av kontrakten med Vitesse som varer ytterligere ett år.

Flere danske klubber, blant annet Esbjerg, har vært ute etter spissen som i sommer har åpnet for en retur til Tippeligaen. Molde har fra før spissene Daniel Chima Ckukwu, Mohamed Elyounoussi, Fredrik Gulbrandsen, Tommy Høiland og Björn Bergmann Sigurdarson i troppen.

Pedersen ble solgt fra Strømsgodset til nederlandske Vitesse i 2010, men har vært lånt ut store deler av tiden - blant annet i 2012 da han spilte for Vålerenga.

Kostet 12 millioner

Hamar-gutten returnerte til Nederland i sommer etter en sesong på lån i Barnsley, men fikk raskt følelsen av at trener Peter Bosz ønsket å satse på andre spisser.

– Nå regner jeg med det kommer til å skje noe i dette overgangsvinduet, sa Marcus Pedersen til VG etter at Abiola Dauda ble klar for Vitesse i slutten av forrige måned.

Etter 12-millionersovergangen fra Strømsgodset sommeren 2010 har skader og lite spilletid preget karrieren i Nederland. Etter låneopphold i Vålerenga og Odense forlenget Pedersen i fjor sommer kontrakten med Vitesse til sommeren 2015 og ble leid ut på ny - denne gang til daværende Championship-klubb Barnsley.

Før månedsskiftet ville 24-åringen ha mer stabilitet og utelukker en ny periode på lån.

– Det kommer ikke til å skje. Det er 100 prosent sikkert, sa Pedersen.

– Det betyr at du håper å bli solgt i sommer?

– Ja, du kan jo si det sånn. Jeg er ikke interessert å spille fem minutter på slutten av kampene her. Det går ikke lenger.

Vil vekk

Å forlenge kontrakten med Vitesse Arnhem er uaktuelt slik situasjonen er nå. Nederlandske Willem II skal ha vist interesse for spissen som i fjor høst var inne i landslagstroppen.

– Det viktigste for meg nå er å få en god sesong hvor jeg spiller mye og unngår dumme skader. I fjor kom jeg skadet tilbake fra landslagssamling to ganger. Nå håper jeg å spille meg inn på landslaget, sa Pedersen til VG.

Les også

Mer om

  1. Molde FK
  2. Nederlandsk fotball

Flere artikler

  1. Pedersen vraket Molde - blir Brann-spiller

  2. Pedersen ber om å bli solgt fra Vitesse

  3. Marcus Pedersen blir Strømsgodset-spiller - igjen

  4. Marcus Pedersen: – Martin Ødegaard får det meste i Vitesse

  5. Godset-sjefen: – Marcus er blitt voksen

  6. 11 Godset-spillere kan forsvinne – Pedersen åpner for utlandet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder