HAT-TRICK: Mohamed Elyounoussi feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Brann på Aker Stadion. Det skulle bli to mål til for 19-åringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

HAT-TRICK: Mohamed Elyounoussi feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Brann på Aker Stadion. Det skulle bli to mål til for 19-åringen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:Svein Ove Ekornesvåg / NTB,

«Moi» med melding til Kjartansson: - Skal ikke gi han noe gratis

19-åringen scoret hat-trick mot Brann

MOLDE (VG) (Molde - Brann 4-2) Først scoret han med hodet, så med venstrebeinet - og til slutt med høyrebeinet. «Moi» kan gi Vidar Örn Kjartansson kamp om toppscorertittelen.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg har trent veldig mye på å prøve og bli en komplett spiller. Og score med alle kroppsdeler. Jeg begynner å nærme meg, sier Eloyounoussi og gliser.

Med sine tre scoringer mot Brann er Mohamed Elyounoussi (19) oppe i ni seriemål, fire bak Vålerenga-spissen.

- Jeg skal ikke gi han (Kjartansson) noe gratis. Kan ikke la en islending ta toppscorertittelen, gliser «Moi».

- Men alvorlig talt så tenker jeg ikke så mye på å bli toppscorer. Det er ikke noe mål for meg. Jeg drømmer jo om det, men jeg er kantspiller. Jeg er veldig fornøyd med å ha scoret ni mål fra kanten. Men jeg er først og fremst veldig giret på gull i år.

I perioder holdt han lekestue med Brann-spillerne.

- Man må finne tid og rom til å ta en tunell her og der.

Samtidig sikret han Molde tre viktige poeng som gjør at klubben har fem poengs forsprang til Strømsgodset på andreplass.

- «Moi» er godt forspent. Han har vært fantastisk siden han kom hit. I dag hadde han overskudd. Han har fått hvilt ut litt etter en tung måned i mai. I Tippeligaen i øyeblikket så svever han høyt. Han er i dytten, sier Skullerud til VG.

- Kan han bli toppscorer?

- Ja, det er det helt sikkert. Men han er fryktelig effektiv, han islendingen.

Han var strålende fornøyd med det første kvarteret og hele andre omgang mot Brann.

- Det var rart at kampen plutselig snudde i første omgang. Jeg skjønte ikke hvorfor vi ble såpass rystet av Branns mål. Men vi kom bra tilbake etter pause, sier Skullerud.

- I første omgang synes jeg vi gjør det bra. Men vi kom ikke opp til den standarden i andre omgang. Det er det som avgjør kampen, sier Norling til VG.

For Rikard Norling er situasjonen langt mer dyster. Etter tapet er Brann nest sist i Tippeligaen.

- Jeg har ikke sett på tabellen. Vi fokuserer ikke på det. Vi har en viktig kamp på torsdag, sier den svenske treneren.

- Var det uklokt å snakke om gull da du kom til Brann?

- Jeg kommer alltid til å strebe etter å vinne. Selvfølgelig er jeg skuffet over at vi ikke har tatt flere poeng, men det er sånn jeg fungerer.

Enveiskjøring

Hele 9857 tilskuere hadde møtt opp i solskinnet på Aker stadion, og de sølte ikke bort mandagskvelden.

VG LIVE:Fyldig referat fra kampen

Molde sto for totalt enveiskjøring det første kvarteret. Etter 14 minutter feilberegnet Piotr Leciewksi corneren fra Mattias Moström. Mohamed Elyounoussi kunne enkelt heade hjemmelaget i ledelsen.

Men så klinket Amin Askar ballen i krysset fra nærmere 20 meter – utagbart for landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland. Og kampen endret plutselig karakter. Brann hevet seg, og etter 26 minutter ble Amin Askar spilt gjennom helt alene med Nyland. Mossingen skjøt via beinet til Molde-keeperen. Plutselig ledet Brann.

Hjemmelaget slet med å riste av seg sjokket. Men på overtid av første omgang slo Martin Linnes inn nydelig fra venstrekanten. Daniel Chima Chukwu rakk akkurat ikke fram med skotuppen, men på bakerste stolpe kastet «Moi» ut venstrebeinet og lirket inn 2-2.

Klønete forsvarsspill

Molde-dominansen var totalt i andre omgang, men først etter 68 minutter kom ledermålet. Brann-stopper Jonas Grønner, som hadde vært nær ved å lage straffespark tidligere i omgangen, felte Chima Chukwu på klønete vis. Elyounoussi brukte høyrebeinet til å banke inn 3-2.

11 minutter før slutt fastsatte innbytter Fredrik Gulbrandsen resultatet til 4-2. Han var våkent fremme på returen Leciewski måtte gi på skuddet fra en annen innbytter, Etzaz Hussain.

For Brann er tabellsituasjonen nitrist. Klubben ligger nå på direkte nedrykk, nest sist på tabellen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder