Januzajs første ligastart siden februar - svarte med å bli matchvinner: - Deilig

Tor-Kristian Karlsen til VG: - Tror De Gea forlater Manchester

(Aston Villa - Manchester United 0-1) Louis van Gaal gjorde én endring fra ligaåpningen mot Tottenham. Ut med Ashley Young - inn med Adnan Januzaj. Der traff han blink.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den 20 år gamle belgieren svarte på tilliten med mål rett før halvtimen var rundet på Villa Park. Etter en nydelig pasning fra Juan Mata, sendte unggutten Micah Richards i pølseboden med en skuddfinte, før han via Ciaran Clark og stangen sendte gjestene i ledelsen.

– Det føles selvfølgelig deilig! Jeg har ikke spilt på lenge, så jeg er ikke i så god kampform. Men jeg er veldig glad for å hjelpe laget til seier og for å score vinnermålet, sier Januzaj i et TV 2-sendt intervju.

Hans mål var nok til å sikre tre poeng for det for kvelden hvitkledde bortelaget, som for andre kamp på rad vant på en lite imponerende måte med sifrene 1-0.

Les utfyllende referat fra kampen her!

Uansett står Louis van Gaal og hans menn med to av to mulige seire i denne sesongens utgave av Premier League - og Januzaj gjorde sitt for å få manageren til å fortsette å bruke ham.

Fikk du med deg? Derfor ble United-kampen flyttet til fredag

Matchvinneren har vært ryktet bort - i utgangspunktet på lån - denne sommeren, men ønsker helst å etablere seg på Manchester allerede nå.
– Det er bare rykter. Jeg er lykkelig her og skal kjempe for plassen min, sier Januzaj.

Han leverte inn en god søknad ved å være avgjørende mot Villa, i en kamp som fort kunne gått begge veier.

Faktisk kjørte hjemmelaget kampen til de grader en stund i andreomgang, men uttellingen uteble. Til slutt klarte United å hale i land tre poeng.

Dermed blir de tre poengene med til Manchester, og klubben står altså med seks poeng av seks mulige. Til sammenligning gikk det seks runder før klubben hadde like mange seire i forrige utgave av Premier League.

– Vi scoret et fantastisk mål, med en herlig pasning fra Mata og den avslutningen til Januzaj, sier van Gaal, som innrømmer at laget er et stykke fra å være der han ønsker.

– Vi har fortsatt en lang vei å gå, men mer kan man ikke forvente med bare fire ukers forberedelser. Du trenger kamper for å komme i form, sier manageren.

Ronny Johnsen, som nylig ble ambassadør for klubben, synes heller ikke United spiller så altfor verst.

– Jeg synes de er defensivt bra. Smalling er god, og de får backen med videre. Og det er to seire på to kamper, konstaterer United-ambassadør Ronny Johnsen i TV 2s studio.

Mens Adnan Januzaj la inn en god søknad til å fortsette tilværelsen på Old Trafford, virker burvokter David De Gea å være på vei bort. På ny var han utelatt fra Uniteds tropp, på ny var Sergio Romero på plass mellom stengene.

PÅ VEI BORT? David De Gea Foto:Oli Scarff,Afp

– Etter mitt syn virker det sannsynlig at De Gea forlater Manchester United før denne måneden er over. Når Real Madrid ønsker seg en spiller, og særlig når den spilleren er spansk, så får de gjerne viljen sin til slutt. Dessuten har denne sagaen vart så lenge nå at et «make or break»-punkt snart er nærliggende, sier tidligere fotballspeider og sportsdirektør i AS Monaco, Tor-Kristian Karlsen. til VG.

Skulle De Gea likevel bli, tror eksperten at han kan bli å finne i buret til United i løpet av kort tid.

– Om De Gea skulle bli i Manchester United, tror jeg det neppe vil ha noen langvarig negativ effekt på hans stilling i klubben. Så lenge spilleren opptrer profesjonelt når august er over, så handler alt om sportslige prestasjoner. Det finnes mangfoldige eksempler på spillere som har vunnet tilbake tillit hos trenere, media og supportere gjennom gode prestasjoner, selv etter langvarige flørter med andre klubbe, sier han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Tottenham Hotspur2711794436840
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder