SPILLER NUMMER...?: Martin Ødegaard fikk en nummerløs trøye på gårsdagens pressekonferanse, men i dag har netthandelen lagt ut følgende muligheter for salg av drakter (innfelt). Her kan man få kjøpt Ødegaard-drakter med nummer 16 - men det ligger ingen bilder av produktene inne ennå. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Real Madrid selger Ødegaard-trøyer med nummer 16

På sin egen netthandel har Real Madrid begynt å selge Ødegaard-drakter med nummer 16 på ryggen.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

På klubbens hjemmesider kan man gå inn på Real Madrids offisielle nettbutikk. I går var det ingenting å finne på Martin Ødegaard mens han ble presentert, men nå har klubben tydeligvis så smått startet å selge produkter rundt 16-åringen.

I dag kan man nemlig få kjøpt drakter i både barnestørrelser og for kvinner - fire ulike valg kommer opp dersom man søker på Ødegaard i netthandelen.

Alle de tilgjengelige draktene er merket med følgende: «with Odegaard 16 printing», men ingen av dem har foreløpig bilder.

Nummerløs trøye

Hvilket draktnummer Martin Ødegaard får etter at han i går ble presentert som Real Madrids nye spiller, har vært diskutert opp og ned, sidelengs og baklengs.

På pressekonferansen på treningsfeltet Valdebebas i går fikk 16-åringen overrakt en trøye mot slutten av seansen, som han holdt opp sammen med klubbdirektør Emilio Butragueno.

Trøyen inneholdt kun gigatalentets navn, ikke noe nummer. Det til tross for at det både har blitt spekulert i og hevdet at han ville ende opp med drakt nummer 16 dersom han signerte for spanjolene.

I dag har altså netthandelen på et eller annet vis gitt Ødegaard trøye nummer 16, og det skaper det en smule forvirring.

Klare draktregler

På pressekonferansen i går ble det klart at drammenseren skal trene og spille med Real Madrids reservelag på nivå tre, Castilla, men at han naturligvis er tilgjengelig dersom A-lagstrener Carlo Ancelotti ønsker å bruke ham på førstelaget.

- Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller. Første- eller andrelag er ikke så viktig. Jeg skal bli en bedre fotballspiller så får det komme når det kommer, sa 16-åringen da han fikk spørsmål om A-lagsforventninger i går.

Men det er her forvirringen starter. I spansk fotball er reglene slik at spillere med nummer 1 til 25 ikke kan spille for et reservelag. Dersom Ødegaard da skal få drakt nummer 16, betyr det samtidig at han er utelukket fra å kunne spille med Castilla.

- Det enkleste for klubben hadde vært å gi ham et draktnummer fra 26 og oppover, slik at de kunne ha hatt en reserveløsning til ham, sa Cmores La Liga-ekspert, Petter Veland, til VG for noen uker siden da spekulasjonene om drakt nummer 16 begynte å gå.

Ødegaard står ikke regnet opp som en del av Real Madrids A-stall i dag, og dermed blir draktnummeret han selges med i netthandelen vanskelig å forstå.

Ødegaards agent Tore Pedersen la i morgentimene fredag ut et bilde på sin Instagram-profil hvor han står sammen med 16-åringen og holder opp en trøye med drakt nummer 16. Likevel er det altså ikke sikkert at det er dette han ender med - i alle fall ikke foreløpig, dersom han skal være Castilla-spiller.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Eventyrdøgnet

Ødegaard flyr hjem til Norge i dag, etter å ha lagt et ellevilt døgn bak seg. I går morges ble han hentet i privatfly på Rygge, og sammen med agent Tore Pedersen, mamma Lene Cecilie og pappa Hans Erik fløy han til Madrid.

Der gjennomgikk han en medisinsk test og skrev under på den gjeve kontrakten, før han ble presentert for et fullsatt presserom på treningsfeltet. En time og et kvarter etter skjema gikk han opp på podiet til et blitzregn som nærmest fikk ham til å måpe.

16-åringen svarte rolig og smart på alle spørsmål han fikk, før han lot seg avbilde sammen med klubbdirektøren og den nummerløse trøya.

Etter at døra hadde lukket seg bak ham i presserommet, dro Ødegaard og foreldrene til det som blir hans nye hjemmebane - Santiago Bernabeu. Der spiste de middag med Real Madrid-ledelsen før de dro til hotellet.

- Det har vært en spesiell dag på alle måter. Utrolig opplevelse og fantastisk mottagelse som alltid. Vi er heldige som får oppleve dette, sa pappa Hans Erik Ødegaard til VG i går kveld.

I dag reiser familien hjem til Norge, og senere i dag er det ventet at Ødegaard skal ha en pressekonferanse sammen med Strømsgodset.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder