ETT AV FÅ SPILTE MINUTTER: Harmeet Singh har slitt voldsomt med tilliten i Feyenoord og vil bort fortest mulig. Her mot Dynamo Kiev i juli 2012. Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov

Singh har spilt 131 minutter på ett år

Skuffet Singh ønsker seg bort fra Feyenoord i januar

Singh: - Angrer ikke på at jeg dro

Harmeet Singh (22) har ikke fått et eneste innhopp for Feyenoord denne sesongen. Nå vil han bort fra klubben så fort som mulig - og tilbake på landslaget.

Publisert:

- Når jeg ikke får spilletid og tillit her, så er det uaktuelt å bli værende. Det har jeg sagt til klubben, sier Harmeet Singh på telefonen til VG.

Han har nettopp kommet hjem til leiligheten hans som ligger tre minutter under unna Feyenoords treningsanlegg i Rotterdam.

Men etter overgangen fra Vålerenga sommeren 2012 har veien fra treningsfelt til startellever og spilletid vært tung for den norske midtbaneeleganten. Oslo-gutten har også vært ute av A-landslagsvarmen den siste tiden.

- En tung tid

Fasiten etter 13 måneder i Feyenoord er trist lesning, sett med Singhs øyne:
* 2012/13-sesongen: 1 kamp fra start, 6 innhopp og 23 på benken.
* 2013/14-sesongen: 0 kamper fra start, 0 innhopp og 4 kamper på benken.

Singh har dermed spilt 131 minutter på i overkant av ett år for den nederlandske klubben. Det er tungt å svelge for 22-åringen som ble lovet masse spilletid da han ankom klubben.

- Det har ikke vært lett, det innrømmer jeg, og det er klart jeg er skuffet. Det ble ikke slik jeg hadde tenkt. Jeg føler at jeg er god nok, men jeg blir ikke satset på. Det er nederlenderne de satser på, sier Singh.

Utlån gikk i vasken

Under sommerens overgangsvindu signaliserte 22-åringen til Feyenoord-manager Ronald Koeman og klubben at han ønsket å bli lånt ut, eller solgt denne sesongen i jakten på spilletid.

Det var greit for klubben, ifølge Singh.

- Jeg var på vei på utlån til NEC Nijmegen, men det gikk i vasken da Feyenoord plutselig sa nei. Jeg var så å si 100 prosent sikker på at det ble en ny klubb på meg, utlån eller permanent. Jeg sa rett ut til Koeman at jeg var veldig skuffet, sier Singh.

Dermed måtte Singh ta til takke med å slite benken i starten av sesongen. De siste kampene har han ikke vært i troppen en gang.

- Angrer du på overgangen til Feyenoord?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg trives bra i byen og har fått mange kompiser. Det eneste som ikke er bra, er at jeg ikke spiller. I begynnelsen fikk jeg spille en del, men det er bare blitt verre og verre. Nå må jeg bare kjøre på videre, så får vi se hva som skjer i januar.

Sikter mot landslagsspill

Singh ser nemlig for seg å forlate klubben så fort sjansen byr seg, med mindre han får tillit og spilletid. Men det ser den tidligere Vålerenga-spilleren på som usannsynlig. Dermed kan en overgang eller et utlån være høyaktuelt allerede i januar.

- Jeg kjører på mot januar-vinduet nå, så får vi se hva som skjer. Bare det rette tilbudet kommer, så er jeg med på alt.

Han utelukker ikke en retur til den norske eliteserien.

- Norge er også et alternativ bare tilbudet er godt nok.

Singh har store planer om å karre seg tilbake til A-landslagstroppen.

- Første mål er å få spilletid, så er det komme tilbake på landslaget igjen. Jeg føler jeg har mye å by på. Jeg kan komme meg tilbake på landslaget enten jeg spiller i utlandet eller i Skandinavia.

Ber Singh finne ny klubb

U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud mener Singh nå har sittet alt for lenge på sidelinjen i Feyenoord.

- Jeg håpet for hans del at han hadde funnet noe nytt etter EM i sommer. Men jeg registrerer at han er i samme situasjon og at den er vanskelig. Jeg har gitt ham rådet før at han bør jobbe mot å finne et nytt sted å spille, sier Skullerud som hadde med Singh i troppen som tok bronse i sommerens EM.

Han har ikke pratet med Singh på en god stund. Men han vet at spilleren har gjort sine saker bra på trening over tid, uten at det har medført tillit.

- Burde han dra tilbake til Norge?

- Jeg skal ikke blande meg opp i det. Men det er flere spillere som har kommet hjem for å hente ny fart i karrieren. Fordelen med Skandinavia er at han har et navn her. I den situasjonen han er i, kan det være et trygt valg, sier Skullerud.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder