Øvrebø smuglet ut av Gardermoen

Engelsk presse på vei til Norge

GARDERMOEN (VG Nett) Tom Henning Øvrebø er tilbake i Norge. Nå kommer også engelske journalister etter ham.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Like etter 13.30 i ettermiddag var VG Nett i kontakt med dommersjef Rune Pedersen. Han var da på Gardermoen sammen med Europas mest omtalte dommer det siste døgnet, Tom Henning Øvrebø. De hadde reist sammen fra London til Oslo.

Pedersen kom imidlertid alene ut av ankomsthallen. Øvrebø hadde da blitt smuglet ut av Gardermoen via en egen utgang. Slik beskrev Pedersen årsaken til at Øvrebø ble smuglet ut:

- Vi tok en totaltvurdering av situasjonen. Vi må ta alle forholdsregler for å ta vare på Tom Henning.

Det var torsdag ettermiddag også et stort presseoppbud utenfor hjemmet til Tom Henning Øvrebø. VG Netts journalist på stedet forteller at en politipatrulje kjørte forbi, stoppet og tok en kikk for deretter å kjøre videre. Ifølge informasjonsavdelingen ved Oslo Politikammer dreier dette seg bare om en rutinepatrulje.

Men politiet følger saken med en viss interesse - selv om det ikke er opprettet sak.

- Som dere vet har fotballdommeren landet. Alt foregikk uten dramatikk. Det er fortsatt ingen politisak, skriver kommunikasjonsrådgiver Jostein Røraas i Oslo Politidistrikt i en SMS til VG Nett.

Les også:- Måtte rømme fra Drogba i spillertunnelen

Hjelper Tom Henning

- Vi vil følge opp Tom Henning på best mulig måte. Det gjør vi selvfølgelig i en sånn situasjon. Nå har vi akkurat landet, men jeg har vært i kontakt med en kollega, så vi må jobbe med dette, fortsatte Rune Pedersen til pressen på Gardermoen.

I ettermiddag ble også VG Nett kontaktet av engelsk presse som ønsket informasjon om hvordan Øvrebø-saken er blitt mottatt i Norge.

Les alt omdramatikken herSe bildenefra gårsdagens kamp her

Journalisten som representerer en britisk TV-kanal skulle til Norge i dag, og han hevder også at flere vil komme til Norge for å følge saken videre. Interessen er ekstrem i England etter at de aller fleste mener Øvrebø frarøvet Chelsea en plass i Champions League-finalen.

VG Diskusjon:Øvrebø gjorde tre feil. Chelsea skulle hatt en straffe, Ballack skulle hatt rødt og Barca skulle ikke hatt rødt.Hva mener du?

På Gardermoen i ettermiddag var det også en journalist og en fotograf fra den britiske tabloidavisen Daily Mail.

Engelske aviser:Tror Øvrebø ble beordet til å hjelpe Barcelona

Kjenner til omfanget

Ifølge Pedersen har Øvrebø registrert den enorme oppmerksomheten onsdagen kamp har fått.

- Han har fått telefoner og tekstmeldinger, så vi tror vi har en viss peiling på omfanget, sier dommersjefen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RABALDER: Tom Henning Øvrebø kom knapt i garderoben etter bråket på Stamford Bridge. Foto: AP

Øvrebø har fått beskjed fra det europeiske fotballforbundet (UEFA) at han ikke skal snakke med pressen om kampen i går og derfor går informasjonen gjennom Pedersen. Han liker ikke informasjonen VG Nett gir ham om at engelske medier er på vei til Norge for å følge saken videre.

- Det høres ikke bra ut. Vi har ikke vært i denne situasjonen tidligere, sa Pedersen til VG Nett bare minutter etter at han sammen med Øvrebø kom tilbake til Norge.

Byttet hotell

Da han møtte pressekorpset på Gardermoen like etterpå sa han følgende om hvordan det går med Øvrebø:

- Tom Henning er en sterk person. Han er jo ikke glad for alt oppstyret, men han virker på meg veldig oppegående - og klar over at det er mange som vil diskutere det som er skjedd. Men, han føler seg også trygg på de aller fleste situasjonene. Han har det etter forholdene bra, sa Pedersen.

I går kveld ble Øvrebø flyttet fra hotellet han egentlig skulle bo på, til et hotell nærmere flyplassen.

- Arrangøren ble bedt om å ta eksra hensyn - og derfor var han på et hotell nærmere flyplassen enn det som var påtenkt, sa Pedersen torsdag ettermiddag.

Les også:Drapstruet og måtte smugles ut av England

Strategi må legges

I utgangspunktet er det UEFA som har ansvaret for dommerne i Champions League-sammenheng, men dette ansvaret vil nå etter all sannsynlighet overføres til Norges Fotballforbund.

- Vi i NFF stiller opp det vi kan. UEFA sender ikke folk hit, sier Pedersen.

- Hva gjør dere for Tom Henning nå?

- Vi har et apparat som gjelder for å følge opp. Vi må finne ut av hvordan vi skal gjøre dette, svarer dommersjefen i Norges Fotballforbund.

- Er det aktuelt å stille opp for å bli ferdige med saken og få det ut av verden?

- Vi har akkurat landet og må finne ut sammen med Tom Henning hva vi skal gjøre, sier Pedersen.

Norske eksperter:- Øvrebø avgjorde semifinalen til Barcelonas fordel

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder