AKTUELLE NAVN: Øverst f.v.: Kjartan Berland, Sven Mollekleiv, Terje Svendsen. Nederst f.v.: Erik Loe, Hans Tore Bjerkaas, Bjarne Berntsen og Karen Espelund. Foto: Mattis Sandblad, VG/Magnar Kirknes, VG/Jørgen Braastad, VG/Helle Gannestad/Geir Otto Johansen

Her er kandidatene som kan utfordre Yngve Hallén

Bjarne Berntsen: - Trives godt med Hallén som president

Sven Mollekleiv om et eventuelt kandidatur: - Det er et ikke-tema for meg

Tinget er ikke før i mars. Men i Fotball-Norge har man begynt å diskutere hvem som kan egne seg som motkandidater til den sittende fotballpresidenten Yngve Hallén (45).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

VG vet at det nå foregår en debatt om Hallén er rett mann til å lede norsk fotball videre, eller om det bør skje et presidentskifte på fotballens «generalforsamling» i mars.

Halléns omstridte valg om å fjerne landslagssjef Egil Olsen bare to kamper før kontrakten var over har skutt fart i debatten. Etter det VG kjenner til nevnes syv navn som mulige motkandidater til den nåværende presidenten:

Karen Espelund (52), Erik Loe (56), Kjartan Berland (41), Bjarne Berntsen (56), Terje Svendsen (57), Sven Mollekleiv (58) og Hans Tore Bjerkaas (62).

- Blir interessant

Ingen er offisielt lansert, men alle er kjente figurer i fotballfamilien. Kanskje minus den tidligere kringkastingssjefen Bjerkaas. Men han har hatt både lederverv og aktiv karriere i Tromsø IL.

Serieforeningen for kvinnefotball håper noen kommer aktivt på banen.

- Vi vil være ganske offensive hvis det dukker opp personer som stiller som kandidat. Og hvis det er slik valgkomiteen sa på onsdag, at det er fem andre kandidater, så blir det meget interessant å se hva som dukker opp, sier Serieforeningens leder Ulla Britt Wiig Kristensen.

Hun ønsker ikke å kommentere om hun vil ha presidentskifte, men innrømmer at norsk fotball er inne i en kjedelig periode.

- De siste 14 dagene er bare trist, og omdømmet for norsk fotball er ikke særlig bra. Det har først nå virkelig begynt å bli prat om presidentrollen, og det har eskalert gjennom uken, hevder Kristensen.

TRIST FOR OMDØMMET: Ulla Britt Wiig Kristensen mener norsk fotball er inne i en kjedelig periode. Foto: NTB Scanpix

- Hyggelig

VG har pratet med syv som av flere nevnes som mulige presidentkandidater. Alle er forsiktige med å fremheve seg selv.

Karen Espelund var foreslått som presidentkandidat våren 2012. Hun bedyrer at hun ikke kjenner til at hun er ønsket på ny.

- Dette er nytt for meg, men det er hyggelig hvis jeg historisk huskes for å ha gjort en god jobb for norsk fotball. Jeg har imidlertid ikke noe behov for å delta i noen debatt om NFF-valg og fremtid, og min kommentar er at jeg har et krevende verv i UEFA i parallelt med sivil jobb, sier Espelund.

Erik Loe ble lansert som Halléns motkandidat for to år siden, men måtte trekke seg som følge av Gunnarsson-saken. Den er nå henlagt, og dermed seiler han opp som kandidat på ny.

- Jeg synes det er veldig hyggelig etter de siste to årene å bli nevnt i en slik sammenheng. Jeg er helt sikker på at valgkomiteen etter hvert kommer til å skaffe seg god oversikt over kandidatene, men ytterligere kommentarer om denne prosessen synes jeg det er riktig kommer fra valgkomiteen, sier Loe til VG.

- Uaktuell

Høyre-politiker Kjartan Berland, som i dag sitter i NFF-styret og er et kjent fjes som dirigent på tidligere fotballting, er et annet navn.

- Jeg har sagt ja til å være disponibel for en ny toårsperiode, men det er som styremedlem i NFF. For meg er det en uaktuell problemstilling med presidentverv, melder Berland.

GJENVALGT?: Yngve Hallén. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Hans kollega i NFF-styret, visepresident Bjarne Berntsen, trekkes også frem.

- Det har jeg ikke tenkt på nå. Jeg har en særdeles interessant jobb i Norsk Toppfotball, der jeg har sagt ja til valgkomiteen om å fortsette som styreleder. Pluss å være visepresident. Det er mitt fokus. Jeg trives godt med Hallén som president, sier Berntsen.

NRK-outsider

I Norsk Toppfotball (klubbenes interesseorganisasjon) sitter han i samme styre som Terje Svendsen. Den tidligere Rosenborg-lederen sier han «ikke har reflektert over» presidentvervet i NFF.

Velkjente Sven Mollekleiv, med bakgrunn både fra NFF og Vålerenga - men aller mest kjent for sitt Røde Kors-engasjement - stempler seg uaktuell for å bli fotballpresident.

- Det er et ikke-tema for meg. Jeg skal være president i Norges Røde Kors i hvert fall ett år til. Det tar all min fritid, sier Drillo-vennen Mollekleiv.

En outsider kan være tidligere NRK-sjef Hans Tore Bjerkaas, som for tiden ikke er i jobb. Han mener likevel selv at hans kandidatur ikke er særlig relevant.

- Dette er ikke noe jeg har vurdert, og det er svært usannsynlig siden jeg ikke har vært engasjert i fotball de siste 20 årene - selv om jeg elsker spillet, sier Bjerkaas.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder