Molde-treneren mener klubben kan glemme bronsemedaljen

DELTE POENGENE: Ingen klarte å sikre seg full poengpott i Haugesund søndag. her er Moldes Daniel Chima Chukwu (t.v.) i duell med Haugesunds Umaru Bangura. Foto: NTB Scanpix

Solskjær: - Mulig jeg bruker ni nye spillere neste kamp

HAUGESUND (Haugesund - Molde 1-1) Ole Gunnar Solskjær valgte å bytte «hele laget» etter torsdagens cupkamp, og mannskapet kriget seg til ett poeng i kampen begge lagene måtte vinne.

  • Joar Time

Artikkelen er over seks år gammel

- Det kan godt hende jeg starter med ni nye spillere til neste kamp, sier Molde-trener Ole Gunnar Solskjær og ler i pressesonen etter 1-1 i Haugesund.

VG LIVE: Slik var kampen

Han var svært fornøyd med det han fikk se.

- Vi var fantastiske etter pause. Etter en dårlig innledning på kampen den første halvtimen, gjorde vi en svært god prestasjon den siste timen. Vi spilte med tålmodighet, hadde ballen mye i laget, og kom til 20 avslutninger. Det er sterkt borte mot Haugesund, sier Solskjær.

- Kan glemme tredjeplassen

Uavgjort betyr to tapte poeng i kampen om medalje.

- Vi kan nok glemme den tredjeplassen, for Viking virker å ha god kontroll på den. Vi sikter oss inn like bak, sier Solskjær.

Etter at de største medaljekandidatene avga poeng lørdag, kunne både Haugesund og Molde melde seg skikkelig på med tre poeng i Haugesund.

Scoringer av Joakim Våge Nilsen og Daniel Chima Chukwu sørget imidlertid for uavgjort - og to poeng for lite for begge lag i kampen om medalje og mulig europacup-kvalifisering neste år.

MOLDE-MANAGER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

Grindhaug roser Molde

- All ære til Molde som kom sterkt etter pause, og som fikk igjen for å ha en god og bred tropp. Vi var til slutt heldige som ikke tapte, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Han fikk se laget sitt kjempe med ryggen mot veggen etter pause - etter en brukbar førsteomgang.

- Vi har ikke den samme bredden i troppen, og etter pause hadde vi ingen jokere igjen til å knekke kampen vår vei. Vi fikk en mulighet mot slutten til å stjele tre poeng, men det hadde nok vært et lite ran, sier Grindhaug.

Stoppet Moldes seiersrekke

Resultatet satte en stopper for Moldes seiersrekke, med tre strake seirer i serien samt cuptriumfen mot Lillestrøm i midtuken. Gjestene fikk heller ikke revansjert stygge 1-5 fra det omvendte møtet i Romsdal i vår.

Gjorde ni endringer

Det var to lag med forskjellig inngang til kampen som møttes i Haugesund; den store oppturen mot den store nedturen.

Hjemmelaget måtte reise seg etter cupsmellen i semifinalen mot Rosenborg i midtuken, mens Molde tilsvarende måtte samle seg etter sesongens foreløpige høydepunkt da laget spilte seg til cupfinalen borte mot Lillestrøm.

Ole Gunnar Solskjær gjorde hele ni endringer på laget fra torsdagens cupkamp, og kun Jo Inge Berget og Vegard Forren startet begge kampene.

Om alle byttene sørget for uthvilte Molde-bein, så var det Haugesund som tok grepet om kampen fra start.

Laget kom til innlegg fra begge kanter, men klarte ikke å utnytte at en noe ustø Ole Søderberg i Molde-målet slurvet med ballbehandlingen ved tre anledninger.

Joakim Våge Nilsen behøvde imidlertid ingen hjelp for å finne nettmaskene. Han fikk en corner-retur i fanget på 15 meter, og satte ballen kontant i mål helt nede ved stolperoten etter 12 minutter.

I en ganske sjansefattig førsteomgang var det Haugesund som kunne gå fornøyde inn til pause - selv om Molde kom mer med den siste halvdelen av omgangen.

Tommy Høiland kunne med litt mer presisjon utlignet etter 41 minutter, men avslutningen fra 15 meter etter det gode forarbeidet av Jo Inge Berget gikk en halvmeter utenfor.

Molde slo tilbake

Kampen var også et møte mellom to av eliteseriens største formlag, hvor Haugesund stod med 11 poeng på sine seks siste kamper, mens Molde hadde innkassert hele 13 poeng på like mange kamper.

Molde fant tilbake til noe av flyten laget har hatt de siste ukene, og presset et upresist Haugesund bakover innledningsvis på omgangen.

Og om Haugesund fortjent tok ledelsen, var det like fortjent da Molde utlignet ved Daniel Chima Chukwu etter 59 minutter. Fra kloss hold satte han sikkert inn et presist innlegg fra Knut Olav Rindarøy.

Samme Chukwu kunne gitt Molde ledelsen like etterpå, men skuddet i nærmeste hjørne smalt på innsiden av stolpen og ut.

Haugesund virket baktunge og slet med å slå tilbake, men lagets toppscorer Christian Gytkjær fikk en stor mulighet etter 76 minutter. Fra sju meter headet han i bakken og over mål, forbi en liggende Ole Søderberg i Molde-målet.

I sluttminuttene fikk Jo Inge Berget sjansen fra 12 meter, men angriperen satte ballen upresist over mål.

Dermed endte det 1-1 og med ett poeng til hver.

- Molde var gode i andre omgang og fortjente å få med seg noe. Det var en skuffende opptreden av oss, sier Haugesunds kaptein og keeper Per Morten Kristiansen til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder