Zlatan med ny kanon da PSG knuste Leverkusen

(Bayer Leverkusen-PSG 0-4) Zlatan Ibrahimovic (32) scoret først på straffe, og så hamret han inn en herlig scoring da Bayer Leverkusen ble feid av banen hjemme på BayArena.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

VGTV: Se kanonmålet til Zlatan her

- Vi fikk en god start på kampen. Når man leder med ett mål er det alltids mye enklere å score fler. Det gir deg rom, sa Zlatan da han ble intervjuet etter åttedelsfinalen i Champions League.

Blaise Matuidi satte inn det første målet etter bare tre minutter. Ibrahimovic og Marco Verratti gjorde forarbeidet før Matuidi overlistet keeper Bernd Leno.

Det var mer trøbbel i vente for Leno og lagkameratene. Etter 38 minutter ble Ezequiel Lavezzi felt av Emir Spahic, og straffesparket satte Zlatan Ibrahimovic lekkert nede ved stolpen til høyre for keeper.

Tre minutter senere var den svenske superstjernen på farten igjen. Han fikk ballen på 17-18 meter og klinket til med venstrebeinet. Ballen føk i nettet bak Leno som en kanonkule.

- Jeg skjøt med venstrebenet og den går rett i mål, det føltes veldig bra, skriver Zlatan via appen «Zlatan Unplugged».

SIKKER: Zlatan Ibrahimovic banket straffen i nettet ned til høyre for keeper. Tre minutter senere var han på farten igjen. Foto: Reuters


Lagkameratene kastet seg rundt halsen på Ibrahimovic som sto i spissen for et meget godt PSG-lag.

- Det var fortryllende herlig å se et PSG-lag som var fryktelig mye bedre enn Leverkusen, oppsummerte Viasat-ekspert Vidar Davidsen som så hele kampen i kveld.

Det knallharde skuddet kan sammenlignes med den fantastiske avslutningen Ibrahimovic hadde mot Anderlecht i Champions League i oktober i fjor.

VGTV: Se 15 herlige Zlatan-scoringer

Rødt kort

- Vi spilte en veldig god første omgang og fortsatte slik i den andre, sa Ibrahimovic.

Så fikk da også innbytter Yohan Cabaye satte inn 4-0 i det 88. minutt - i sin debut etter overgangen fra Newcastle i januar.

- Førsteomgangen var glimrende og vi ledet 3-0, jeg så fram til å få debutere. Jeg synes jeg klarte meg bra og fikk æren av å score mitt første mål, sa Cabaye da han ble intervjuet etter kampen.

Da hadde Leverkusen i mellomtiden fått Spahic utvist etter å ha pådratt seg to gule kort.

Leverkusen skapte én sjanse i løpet av kampen, og det var Stefan Reinartz heading rett på keeper etter 77 minutter.

Returmøtet i den franske hovedstaden om tre uker blir en svært lite spennende affære, og PSG er så godt som sikret en plass i kvarfinalen av Champions League.

I kveldens andre åttedelsfinale vant Barcelona 2-0 borte mot Manchester City. I morgen er det Milan-Atletico Madrid og Arsenal-Bayern München.

PS! Zlatan Ibrahimovic har nå scoret 34 mål denne sesongen, og han er toppscorer i Champions League med ti mål så langt.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder