BIDRO TIL SEIER: Mohamed Salah takket for tilliten og scoret Chelseas 1-0 mål mot Stoke. Foto: Ap

Mourinho om tittelracet: - Det har aldri vært opp til oss

Chelsea tok over tabelltoppen med 3-0 mot Stoke

(Chelsea - Stoke 3-0) Det er bare en uke siden Chelsea-manager José Mourinho hevdet at gullet var tapt. Etter seier mot Stoke tok de tabelltoppen tilbake.

Hanne Skjellum
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Chelsea har ikke tapt på hjemmebane på 77 kamper og mot Stoke startet de presset i det fløyta gikk. Glemt var det sure tapet mot Paris Saint-Germain i Champions League. Scoringer fra Mohamed Salah, Frank Lampard og Willian sikret en enkel 3-0-seier på Stamford Bridge.

Etter 0-1 tapet mot Crystal Palace forrige helg, mente manager José Mourinho at gullet var tapt, men etter dagens seier henger de i høyeste grad med.

- Jeg fortsetter å si det samme. Det er ikke opp til oss, det har det aldri vært. Jeg har ventet på tabelltoppen og vi har vært avhengig av oss selv, men det har aldri skjedd. Vi er for avhengig av andres resultater, sier Mourinho ifølge BBC.

- Må vinne alt

Serbiske Nemanja Matic står også fast ved at Chelsea bare er «underdogs» i tittelracet.

- City er favorittene, men vil gjøre vårt beste og vinne resten av kampene. Vi tror, og vil gjøre vårt beste, så får vi se. Liverpool blir også farlige, sier Chelsea-spilleren i kampintervju vist på TV 2.

- Vi må vinne alle de siste kampene våre for å vinne, slår Frank Lampard fast ifølge BBC.

Chelsea har fem kamper igjen å spille i årets Premier League.

- Vi skal møte Liverpool og har tre poeng å diskutere med dem, men vi møter ikke Manchester City, så de har dette i deres hender, mener Mourinho.

Klart overtak

Den første store sjansen kom etter 24 minutter, da Fernando Torres fikk beina på perfekt innlegg. Men keeper Asmir Begovic var med på notene og gjorde en kjemperedning.

Etter dette ble det bare et enda mer tydelig Chelsea-overtak, mens Stoke stort sett måtte ha 10 mann i forsvar.

Det var ikke nok da Nemanja Matic sendte en ball fra dødlinjen og inn i boksen drøye halvtimen ut i kampen. Mohamed Salahs mottak var perfekt og egypteren fikk god tid til å smelle ballen i mål bak Begovic.

STRAFFET STOKE: Frank Lampard bommet på straffesparket, men smalt returen i nettet. I bakgrunn jubler Branislav Ivanovic for 2-0 scoring. Foto: Afp

Jublet for offside-mål

10 minutter senere trodde de fleste at hjemmelaget hadde økt ledelsen da Branislav Ivanovic headet en ball fra Frank Lampard i nettet. Etter noen sekunders feiring ble linjedommerens offsideflagg oppdaget og jubelen stilnet.

VG LIVE: Slik var Chelsea - Stoke.

Den andre omgangen startet tamt, men etter 61 minutter taklet Andy Wilkinson Mohamed Salah inne i boksen. Dermed gjorde Frank Lampard seg klar ved straffemerket. Begovic reddet det første forsøket, med returen til Lampard kunne han ikke gjøre noe med.

På tabelltopp

Etter 2-0 målet flyttet Stoke seg høyere i banen, men det er farlig mot et lag som Chelsea. Etter 72 minutter var det Willian sin tur. Salah la opp ballen for brasilianeren, som smalt til fra rundt 17 meter. Ballen føyk forbi Begovic og opp i hjørnet.

Tre poeng sendte Chelsea tilbake til toppen av tabellen med 72 poeng. Ett poeng foran Liverpool, som møter West Ham søndag. Og to poeng foran Manchester City med to kamper mindre spilt.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder