Sigurdarson: - Bedre enn da jeg forlot Norge

Scoret i Tippeliga-comebacket

Lovende samarbeid med Elyounoussi

MOLDE (VG) (MFK - VIF 2-0) Björn Bergman Sigurdarson (23) ble ingen hit i engelsk fotball. - Men erfaringene fra Wolverhampton har gjort meg til en bedre spiller, sier islendingen.

Einar Orten Trovåg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter 17 mål for Lillestrøm i perioden 2009-2012, med spesielt lovende spill den siste våren - ble Sigurdarson hentet til Championship-klubben Wolverhampton av daværende manger Ståle Solbakken.

I starten fikk spissen en del tillit. Også til en viss grad da Solbakken ble erstattet av Dean Saunders.

Men da også sistnevnte fikk fyken, og ulvene var helt nede på nivå tre, ble Sigurdarson prioritert vekk av nåværende sjef Kenny Jackett.

- Bedre fysisk

Totalt scoret islendingen sju mål på 60 kamper for Wolves.

- Likevel føler jeg at jeg fikk mye nyttig erfaring i England. Jeg er tilbake som en bedre spiller, selv om jeg ikke fikk mye tillit av den tredje manageren der nede. Blant annet har jeg blitt bedre fysisk, sier Björn Bergman Sigurdarson til VG.

Nå er han tilbake i norsk fotball på et sesonglangt lån i Molde, som startet på meget lovende vis.

Han scoret nemlig det andre målet i årets Tippeliga da Vålerenga ble slått 2-0 på Aker stadion fredag kveld. Sigurdarson fikk ballen av Martin Linnes, før han vendte vekk en spiller og plasserte ballen i krysset.

Ny superduo?

Men det var kanskje samarbeidet med en annen nysignering, venstrevingen Mohamed Elyounoussi, som var mest imponerende. De viste flere prov på lovende veggspill, blant annet ved hjelp av hælspark og andre flikker. Begge kunne ha scoret flere mål.

Artikkelen fortsetter under bildet

STJERNEDUOPOTENSIAL: Molde-fansen kan ha mye moro i vente om Björn Bergmann Sigurdarson og Mohammed Elyounoussi (t.v.) fortsetter der de slapp etter en imponerende seriepremiere mot Vålerenga. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix


Kan Sigurdarson og Elyounoussi være duoen som skyter Molde til topps i år?

- Samarbeidet vårt i dag var faktisk veldig bra. Det fungerte også veldig bra med Harmeet (Singh) og alle de andre på midtbanen. Det er lenge siden jeg har sett så bra spill. Når de spiller oss gjennom og sånn. Nei, jeg skjønner rett og slett ikke hvordan det gikk så bra i år, sier en tydelig fornøyd og stolt Sigurdarson.

VG-MANAGER TIPPELIGAEN: Sett opp ditt eget lag nå

Toppscorerambisjoner

Og legger til at han tror Molde kan vinne serien om de holde oppe nivået de viste mot Vålerenga.

- Jeg kom jo tilbake til Norge for å prøve å vinne serien med Molde, smiler 23-åringen i samtale med VG.

- Tar du toppscorertittelen i år?

- Det vet jeg ikke. Det viktigeste er å vinne kamper og plukke poeng. Men hvem har ikke lyst til å bli toppscorer, spør Sigurdarson retorisk.

- Ser veldig bra ut

Lagkamerat Mohamed Elyounoussi ser frem til å bygge videre på samarbeidet med islendingen.

- Vi begynner å kjenne hverandre nå. Vi forstår løpene til hverandre. Det ser veldig bra ut. Jeg gleder meg til å spille med Bjørn videre, sier den tidligere Sarpsborg 08-spilleren til VG.

Som smilte fra øre til øre i pressesonen etter seieren mot Vålerenga.

- Vi spilte Vålerenga totalt ut i perioder. Da er det veldig artig å spille fotball - når ting sitter og vi får til bra kombinasjonsspill.

- Du kunne ha scoret selv også?

- Det hadde vært toppen av kaka om jeg scoret i dag. Det er litt surt å tenke på at den jeg skjøt i stanga etter et veldig bra forarbeid i 1. omgang. Men det viktigeste er at vi vinner og tar tre poeng. Og for min egen del får jeg bare håpe på stang inn og ikke stang ut neste kamp, sier Elyounoussi.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder