JUBLET: Peter Orry Larsen jubler for sin 1-0-scoring mot Rosenborg. Trønderne utlignet senere i kampen. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

AaFK sløste mot Rosenborg: - Vi fortjente å vinne

ÅLESUND (VG)(AaFK-RBK 1-1) Heller ikke på det tredje forsøket klarte Janne Jönssons Aalesund å slå Rosenborg - klubben som sparket han i 2012.

Einar Orten Trovåg
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg er litt bitter. For denne kampen skal vi vinne. Vi hadde nok av sjanser i 1. omgang til å avgjøre. Vi har absolutt vist store fremskritt. Både i kamp og på trening. Mot slutten av kampen falt vi litt bakpå. Vi ble slitne, sier Aalesund-trener Jan Jönsson etter kampen.

Aalesund var det klart beste laget i første omgang og brente hele fem kvalifiserte sjanser, men Rosenborg kom tilbake i andre omgang.

- Hvis en ser på sjansestatistikken og spillet var vi best. Vi fortjente å vinne, men klarte ikke sette ballen i mål, sier Aalesund-kaptein Daniel Arnefjord.

Sløste

Etter å ha skapt en masse muligheter i første omgang startet andre omgang med at Michael Barrantes kom alene med RBK-keeper Alexander Lund Hansen. Barrantes banket ballen i tverrliggeren.

Derfor var det helt fortjent at hjemmelaget tok ledelsen etter 56 minutter.

Barrantes, banens gigant, kom inn fra høyre og la inn til Phillips, som videre la til rette for Peter Orry Larsen. Fra skrått hold banket nordfjordingen ballen høyt oppe i keeperhjørnet.

- Jeg kjente fort at jeg fikk et bra treff der, sier Orry Larsen.

- Det var helt fortjent at Aalesund tok ledelsen 1-0. De hadde jo i tillegg massevis av sjanser. Men vi våknet og hentet oss inn igjen. Den moralen og vinnerviljen vi viste da skal vi ta med oss videre. Jeg er stolt over hvordan laget reiste seg, sier Rosenborg-trener Per Joar Hansen.

Riski-kanon

Men etter denne scoringen falt Aalesund lavere og lavere i banen. I første omgang uten at Rosenborg skapte noe, men det lå noe i luften.

SCORET: Riku Riski kunne juble for sitt første Rosenborg-mål. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

I det 75. minutt fikk Riku Riski avslutte upresset fra 20 meter. Skuddet gikk nede i Sten Grytebusts venstre hjørnet. Og med Riskis første seriemål for trønderne var lagene like langt.
Ingen av lagene klarte å sette inn noe stort press det siste kvarteret, men på overtid fikk Tore Reginiussen en kjempesjanse da han fikk heade mot mål fra kloss hold.

- Bittert, det hadde vært godt å få den i mål. Vi var bedre i andre omgang enn første og sånn sett var det kanskje greit at det ble uavgjort, sier Rosenborg-kaptein Reginiussen.

VG kommer med mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder