Slik er den nye Solskjær-avtalen

Solskjær om spillerkjøp: – Det blir business as usual

MOLDE/OSLO (VG)  Ole Gunnar Solskjær (42) har sikret seg en avtale med Molde som trolig er verdt 4,4 millioner kroner i året - minst.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi tok kontakt med ham i sommer, da det ble klart at vi måtte ha ny trener. Avtalen har samme ramme som den han hadde ved forrige korsvei, opplyser Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen.

Solskjær tjente 4,4 millioner kroner i året i forrige Molde-periode. 2,4 millioner kom fra Molde, mens han fikk to millioner i året som kompensasjon for ulike oppdrag i Aker-systemet. I tillegg fikk han én million i bonus for å ta seriegull. Molde tok gull både i 2011 og 2012 under Solskjærs ledelse.

Solskjærs nye kontrakt varer til sommeren 2019. Sparebanken Møre er med på spleiselaget denne gangen og betaler deler av Solskjærs lønn.

Ifølge TV 2 har ikke Aker noen avtale med Solskjær nå.

– Ole Gunnar kjenner klubbens verdier og klubbens mål. Dette blir en veldig god match sammen med det teamet vi har i Molde Fotballklubb, sier klubbens styreleder Øystein Neerland.

VGs kommentar: Hvorfor nå, Molde?

I tillegg til sin personlige avtale, har Solskjær trolig sikret seg en god pott til spillerinvesteringer. På dagens pressekonferanse ga Solskjær uttrykk for at han regner med å få like stor hjelp fra de rike onklene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten som han fikk i forrige Molde-periode.

Får sponsor-hjelp

– Det er business as usual. Jeg kommer inn i en klubb som er veldig godt strukturert, og som har klare rammer. Vi skal fortsette det arbeidet som startet før jeg kom, og etter 2011 snudde det litt og. De skal være med videre, sier Solskjær.

Du har signert for 3,5 år. Hva gjør du om en toppklubb i Europa gir deg et tilbud?

Når jeg kom til Molde sist hadde jeg en mye større drøm om Premier League. Når jeg fikk den muligheten jeg fikk synes det var kjekt de månedene det varte. Nå er det her jeg vil bo og være trener. Det var tøft nok å være borte fra familien sist.

– Du hadde en Manchester United-klausul sist. Har du noen klausuler nå?

– Jeg tror det er ganske bestemt hvem som kommer til å trene Manchester United, sier Solskjær til VG.

– Har du noen klausler hvis et tilbud om å bli landslagssjef skulle dukke opp?

– Nei, det har ikke vært så viktig med klausuler. Nå er det viktig å komme meg på treningsfeltet igjen, utvikle meg selv som manager og utvikle laget videre. Nå er jeg ansatt i MFK, og jeg synes det er utrolig å få anledning til å ta opp kampene med de langene som har stukket fra i Tippeligaen i år.

– Hvorfor har det ikke kommet en avklaring tidligere? Det begynner å bli lenge siden Skullerud dro.

– Jeg har kjent litt på sulten. I stedet for å si nei da, har det vært riktig for meg å bruke tiden slik. Jeg har brukt den tiden jeg trengte for å finne ut om jeg var sulten nok til å gjøre dette igjen. Det er selvsagt kjekt når Bjørn Rune og Kjell Inge også vil ha meg tilbake. Da ble det lettere å si ja.

MER SOLSKJÆR-JUBEL? Ole Gunnar Solskjær feirer seriegullet i 2012 med Molde-fansen. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Moldes generalsponsor Sparebanken Møre, som har støttet klubben siden 2003, har inngått et offisielt samarbeid Solskjær. Ifølge Romsdals Budstikke har den lokale banken spyttet store midler inn i Moldes Solskjær-avtale.

– Jeg har alltid vært redd for at sponsorer skal styre norsk fotball, men kjenner ikke avtalen godt nok til å si om denne er god eller dårlig. Det får andre gjøre, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen på TV 2 Sportskanalen.

Tidligere onsdag ble det klart at Ole Gunnar Solskjær blir Molde-manager de neste tre og et halvt årene.

Solskjær ønsker ikke å piske opp stemningen med en melding til Rosenborg-leiren. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen forteller til VG at han ikke føler seg mer truet av Molde selv om Solskjær er tilbake.

– Jeg vil heller gi en melding til mine spillere. Jeg kjente etter: «Er jeg sulten nok til å ta opp kampen?». Det er det jeg utfordrer spillerne på også. Det er et helt annet utgangspunkt nå enn sist, da var det spillere som ikke var vant til å vinne. Nå er det spillere som er vant til å vinne. De har vunnet fem trofeer på fire år, og det gjør noe med folk, sier Solskjær.

Optimistisk Drillo

Tor Ole Skullerud var ferdig som Molde-trener 6. august. Siden det har Erling Moe, som har vært ansatt i klubben siden 2007, ledet laget. Solskjær vil ha med seg Moe videre i Moldes støtteapparat.

Drillo har store forventninger til Solskjær-comebacket.

– Jeg er ganske sikker på at Molde vil havne i toppen. Ole Gunnar er mer erfaren og sannsynligvis bedre trener enn sist. Men jeg står ved at det var dristig, for forventningene er nok skyhøye – og han hadde så mye suksess forrige gang han var der, sier Olsen på sendingen til TV 2 Sportskanalen.

– Det er godt å kjenne på spenningen igjen, og være med på fotballkamper som betyr noe. Jeg har vært med guttelaget til Clausenengen ett år – og det er bra det – men man savner store kamper, sier Solskjær.

RBK-INGEBRIGTSEN: – Solskjær ikke flinkere enn mange andre norske trenere

Han sier at han har sett de aller fleste Molde-kampene på TV, men at han ikke har gjennomanalysert laget.

– Jeg har bare sett dem på én trening. Det er et lag med veldig mange talentfulle spillere, sier Solskjær.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder