John Arne Riise klar for kypriotisk klubb

Riise: - Champions League-eventyret skal bli helt rått

Apoel-leder: - Han er en berømt fotballspiller

John Arne Riise (33) fortsetter karrieren på Kypros. Han signerte mandag en toårskontrakt med Apoel fra hovedstaden Nicosia.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det får VG bekreftet at Apoels pressesjef Nektarios Petevinos mandag ettermiddag.

- Jeg er godt fornøyd. Det er ny kultur og nye muligheter. Champions League-eventyret skal bli helt rått, sier en fornøyd John Arne Riise til Betsson-bloggen.

Apoel kvalifiserte seg forrige uke for Champions League og skal møte Zlatan Ibrahimovic' PSG, Barcelona og nederlandske Ajax. Riise har i kveld forhandlet i Oslo, og skal ifølge Apoel trene med sin nye klubb på ferieøya tirsdag.

- Han er en berømt fotballspiller. Han har spilt på det norske landslaget og har erfaring fra store ligaer, sier Nektarios Petevinos.

Trent på egenhånd

33-åringen med 110 landskamper sa til VG for to uker siden at det var rart ikke å spille fotball etter 16 år som utenlandsproff i Monaco, Liverpool, Roma og Fulham. Riise fortalte da at han så for seg ytterligere to år som proff før han eventuelt flytter tilbake til Norge.

Venstrebacken har vært klubbløs siden han ikke fornyet kontrakten med den engelske klubben Fulham.

Han har lagt bak seg en begivenhetsrik sommer der bryllupet med sin Louise Angelica selvsagt var det store høydepunktet. For å holde formen ved like har han både trent på egenhånd og med Lillestrøm.

- Jeg har holdt meg i god form gjennom sommeren og håper snart å spille kamper igjen, avslutter en fornøyd John Arne Riise.

Fornøyd Riise

Apoel slo AEK Larnaca 2-0 i helgens serieåpning. Etter landskamppausen venter Ermis på hjemmebane før kypriotene reiser til Camp Nou for å møte Barcelona.

- Han er veldig fornøyd med valget. Det er morsomt at han drar til en toppklubb på Kypros. Det er veldig store sjanser for at han ender med å vinne ligaen, sier Riise-manager Lars Gilleberg til VG.

- Hvor luktrativt økonomisk er det å spille i Kypros?

- Han har fått en avtale som han er fornøyd med, svarer Gilleberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder