TRAKK SEG: Luis Figo (t.v.) er ferdig i kampen om å ta over som FIFA-president etter Sepp Blatter (t.h.). Foto:Fabrice Coffrini,Afp

Figo trakk seg: Slakter FIFA-valgkampen

Van Praag og Figo trekker seg fra presidentkampen

Michael van Praag og Luis Figo trekker seg fra kampen om å bli ny president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det bekreftet den nederlandske fotballpresidenten selv i en uttalelse torsdag.

Noen timer senere gjorde portugiseren Figo det samme gjennom sin profil på Twitter. Da hadde det vært det vært spekulert i at han ville gjøre nettopp det en stund, men så sent som onsdag ble dette avvist.

Han er svært kritisk til den pågående presidentkampen.

– I de siste månedene har jeg ikke bare vært vitne til et ønske om endring, men også til hendelser som er synd for alle som vil at fotballen skal være fri, ren og demokratisk. Jeg har med mine egne øyne opplevd forbundspresidenter som den ene dagen har sammenlignet FIFA-ledere som reneste djevler, hvorpå de samme personene har gått på scenen og offentlig sammenlignet de samme personene med Jesus, skriver Figo.

Presidentvalget avholdes på FIFA-kongressen i Zürich 29. mai. Etter at to av kandidatene trakk seg torsdag, er det kun to igjen som kjemper om vervet.

Sepp Blatter ønsker å bli gjenvalgt igjen, og den eneste utfordreren er Jordans prins Ali Bin Al-Hussein.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder