Lillestrøms tredje strake seier - holdt nullen for første gang i år

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm-Bodø/Glimt 3-0) Lillestrøm har vunnet sin tredje kamp på rad. Bodø/Glimt er nå nede på jumboplassen i ligaen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Med to mål i 1.omgang og fotballartisteri av Moryke Fofana på slutten vant Lillestrøm 3-0 hjemme på Åråsen.

– Endelig holdt vi nullen, jublet LSK-trener Runar Kristinsson til CMore.

– Vi var litt heldige at ikke Glimt kom inn i kampen med en redusering i begynnelsen av 2.omgang.

Neste motstander for Lillestrøm er Strømsgodset:

– Det blir vanskelig, og vi må omstille oss til kunstgress, sa Kristinsson.

– Vi gir bort for enkle mål, fastslo vikariende Glimt-sjef Aasmund Bjørkan på CMore. Hovedtrener Jan Halvor Halvorsen var syk og ikke til stede på Åråsen.

1-0 kom i det 15. minuttet da Johan Andersson spilte frem Erling Knudtzon (26). Han drog med seg ballen innover og avsluttet lavt i det nærmeste hjørnet for Lasse Staw. Det var pent gjort av Lillestrøm-angriperen, men samtidig utilgivelig av Bodø/Glimt-spillerne å la den målfarlige 26-åringen få så fritt spillerom.

Det betyr at Knudtzon er oppe i fem seriemål allerede. I hele fjor scoret han seks på 27 spilte matcher.

Kolstad-mål

Utover i 1.omgang ble det bare ett lag på banen, og unggutten Jørgen Kolstad (19) kunne gjøre 2-0 etter 40 minutter. Han fikk en tversoverpasning fra backen Simen Kind Mikalsen og skjøt lavt forbi Lasse Staw. Skuddet gikk nesten midt i mål, men Staw la seg i feil hjørne. Det er Kolstads første ligamål for Lillestrøm.

– Moro for Jørgen, fastslo trener Kristinsson etterpå.

Alexander Sørloth kom inn for Glimt i pausen, og etter praktfullt forarbeid av Badou var han nær ved å redusere etter 52 minutter, men skuddet gikk over.

Samme Sørloth kom helt alene med Arnold Origi, men Lillestrøm-keeperen reddet. Der burde Glimt-spissen ha scoret. Rett etterpå byttet Sørloth til andre fotballstøvler.

– Etter sjansestatistikken hang vi godt med, sa Aasmund Bjørkan på CMore.

Resignerte

Etter hvert resignerte Bodø/Glimt. En kar som Badou ble helt borte, og Lillestrøm hadde ingen problemer med å kontrollere kampen.

Moryke Fofana driblet av halve Glimt-forsvaret og økte til 3-0 i det 87. minutt. Situasjonen startet med en krisepasning fra Brede Moe.

15 poeng etter ti kamper betyr at Lillestrøm følger skjemaet fra 2014-sesongen da romerikingene tok en sterk 5. plass i ligaen.

LES OGSÅ:Ærlig LSK-trener: - Ender i beste fall rundt midten.

Dette var altså Lillestrøms tredje seier på rad etter kamper mot Molde, Sarpsborg og søndag altså Bodø/Glimt. Før det var de sjanseløse mot Rosenborg, men det er som kjent de fleste i 2015-utgaven av Tippeligaen.

Bodø/Glimt tok 16. mai sin første ligaseier for sesongen da Tromsø ble slått 1-0. Nordlendingene hadde foran dagens kamp ikke slått Lillestrøm på Åråsen siden august 1996 – altså for nesten 19 år siden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder