SEIER: Vålerenga ga seg ikke før det sto 3-0 mot Sandefjord i kveld. Dermed er de på pallplass enn så lenge. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB scanpix

Gamle helter leverte igjen: - Vi skal forbli topp 3 ut sesongen

SANDEFJORD (VG) (SANDEFJORD-VÅLERENGA 0-3). Et dødelig effektivt Vålerenga anført av gullheltene fra 2005 senket et sørgelig skuddredd Sandefjord og sørget med det for fortsatt kontakt med serieleder Rosenborg.

 • Sigurd Skjefstad

Artikkelen er over fem år gammel

- Nå er vi oppe på topp 3, og der akter vi å holde oss ut sesongen. Vi har fortsatt en del å jobbe med defensivt, men er gode fremover på banen. Nå skal vi ta poeng borte mot Viking slik at vi er med når vi møter Rosenborg hjemme til toppkamp etter det, sier Kjetil Wæhler til VG.

Stopperveteranens scoring midtveis i første omgang, sammen med mål signert Daniel Braaten og Daniel Fredheim Holm (straffespark) var det som skulle til for å avgjøre en kamp som lenge var jevnspilt, men der Vålerenga var effektive og Sandefjord skjøt med det som gjør seg bedre på jubileumsfester: Løskrutt.

VG Live: Les fyldig referat fra kampen.

- Prestasjonen Sandefjord gjør her tilsier ikke 0-3, og skal være god nok til å holde flere lag bak seg. Det er ikke lag som Vålerenga de skal ta poeng fra. For vår del svinger det for mye underveis i kampen, men 2,3 scoringer i snitt etter 10 kamper viser at vi har utviklet et grunnspill som gir oss sjanser selv etter å ha solgt toppscoreren fra i fjor (Vidar Ôrn Kjartansson), sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Klassescoring av Braaten

Det tok bare 14 minutter før Vålerenga viste sin effektive side. Alexander Mathisen (gullvinner i 2005) slo et innlegg fra midtbanen, som så ut til å være ufarlig helt til Daniel Braaten fant rom mellom Yaw Ihle Amankwah og Victor Demba Bindia. Braaten var litt heldig som fikk ballen med seg, men deretter var det ren klasse da han vippet ballen elegant over keeper Jakob Busk Jensen og headet den inn i åpent mål.

For en utenforstående skulle man tro det tidlige baklengsmålet ville knekke et Sandefjord-lag som må ha kommet til kampen med en selvtillitskurve lik sysselsettingsutviklingen i oljesektoren . Etter en god start på sesongen der de plukket seks poeng på de tre første kampene, sto vertene med seks strake tap.

Redning på strek

Vålerengas ledermål sporet imidlertid Sandefjord til å gå rett i angrep. Midtveis i første omgang kom de også så nære som det er mulig scoring uten at det er tellende. Erik Mjelde gikk på et dypt løp fra midtbanen, ble spilt igjennom av Cheikhou Dieng og avsluttet fra skrå vinkel. Michael Langer reddet, men ga en retur Kjell Rune Sellin kom først på. Den tidligere Rosenborg- og Aalesund-spissen fikk ballen forbi Langer, men på streken kom Ruben Kristiansen inn og klarerte.

Og da gikk det som det måtte gå i andre enden. Niklas Gunnarsson som var byttet inn for en skadet Alexander Mathisen, gjorde det samme som back-kollegaen før han: Slo et innlegg fra høyre, og på bakre stolpe kom nok en gullvinner fra Kjetil Rekdals 2005-årgang, Kjetil Wæhler, svevende gjennom luften. Stopperveteranen knuste Viktor Demba Bindia i duellen og headet inn 0-2.

- Wæhler, Christian Grindheim og Daniel Fredheim Holm er stabile, og holder samme nivå som i 2005. Men det holder nok ikke helt til gull denne gangen, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen som selv var en del av Vålerengas sportslige apparat sist det ble feiret mesterskap på Oslo øst.

Tangering av nedrykksrekke

Lenge så det ikke ut til å bli flere mål i en kamp som etter hvert ble preget av et hjemmelag som spilte og spilte, og et Vålerenga som lå kontrollert og ventet på overganger. Nærmest for Sandefjord kom Erik Mjelde som headet i tverrliggeren midtveis i annen omgang, og Mads Pedersen som tvang fram en redning av Langer via stolpen, mens både Daniel Braaten og Kjetil Wæhler hadde muligheter til å bli tomålsscorere.

Tre minutter før full tid satte imidlertid enda en 05-mester, Daniel Fredheim Holm, punktum med et kontrollert straffespark.

Dermed endte det 0-3 og Vålerenga gikk opp a poeng med Stabæk og fem poeng bak Rosenborg i toppen av tabellen. For Sandefjord er syv strake tap tangering av to svake rekker fra 2010. De gang endte det med nedrykk. Nå ligger laget på kvalifiseringsplass, poenget foran Tromsø og Bodø/Glimt.

- Det aller viktigste nå er at vi ikke begynner å vingle i stilen og slutter med det vi tror på. Litt flåsete sagt vil jeg heller rykke ned enn å endre spille stil. Dette er stilen vi har valgt, som spillerne ønsker og som er utviklende både for dem og klubben. Da må vi stå i det. Og dette er egentlig blant våre beste kamper for året. Men igjen er det personlige feil som som avgjør, og så lenge vi har spillere som gjør det, taper vi, sier Bohinen.

Flere artikler

 1. Ómarsson advarer motstanderne etter ny kjempekamp: - Jeg har mer på lager

 2. Bendtner: - Vil spille Champions League med Rosenborg

 3. Mjelde reddet Sandefjord-seier på overtid

 4. Veteran-Wæhler: – Vil kopiere gullet fra 2005

 5. Rekdal ut mot dommerstanden: - Erling Knudtzon lo jo selv

Fra andre aviser

 1. Braaten feiret 33-årsdagen med praktscoring

  Aftenposten
 2. Bohinen: - Jeg rykker heller ned enn å endre spillestil

  Aftenposten
 3. Rekdal og Vålerenga kan miste et helt lag

  Aftenposten
 4. Rekdal og Vålerenga kan miste et helt lag

  Bergens Tidende
 5. Bohinen: - Jeg rykker heller ned enn å endre spillestil

  Fædrelandsvennen
 6. Ómarsson scoret igjen da Vålerenga inntok sølvplassen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder