Rekdal om Vålerenga-helten: – Den dårligste i andre omgang

Viking hentet opp tre mål: Tapte kampen

STAVANGER (VG) (Viking – Vålerenga 3-4) For andre år på rad ledet Vålerenga med tre mål i Stavanger. For andre gang klarte de å søle bort ledelsen. Men seieren reddet de på overtid av overtiden.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Og mannen som gjorde det: Christian Grindheim.

– Grindheim traff rent på ballen én gang i andre omgang, og det er seiersmålet. Han var banens dårligste før det. Vi gjør fryktelig mye rart i andreomgangen, men jeg vinner heller 4-3 enn 1-0, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG etter 4-3-seieren.

VG Live: Slik var Viking - Vålerenga

Med tremålsledelse, 3-0, burde Vålerenga ha hatt kontroll på kampen i Stavanger. Men i år, som i fjorårets timålskamp, forsvant ledelsen.

– Uten reduseringen til Viking like før pause, ville det ikke blitt slikt. Det målet er skandale. Da tenker de i garderoben at de kan hente oss inn igjen. Vi blir fryktelig passive fram til 3-3. Det skuffer meg voldsomt, sier Kjetil Rekdal.

PASSE FORNØYD: Kjetil Rekdal var fornøyd med seier og tre poeng, men ikke like glad for at laget hans holdt på å rote bort en god kamp. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Han utelukker ikke at også egne spillere tenkte på fjorårets drama, men er derfor ekstra stolt over at fortsatt ville vinne.

- Utrolig sterkt. Vi har vunnet tre bortekamper på slutten nå. Det sier sitt om hvordan vi har utviklet oss som lag, sier Rekdal.

Les også:Jonevret usikker på Viking-fremtiden

– Jeg synes ikke vi er så dårlige som resultatet viser på 0-3, selv om vi hadde problemer med Zahid. Vi fikk justert oss, og takket være Veton Berisha kommer vi oss tilbake igjen. Ikke bare scorer han, men han blør for drakten og får med seg andre og publikum, sier Kjell Jonevret til VG etter Vikings første tap på syv kamper.

Vålerenga til 3-0

SKUFFELSE: Vikings Kjell Jonevret endte opp med null poeng etter en sterk opphenting i Stavanger. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Alt hadde fungert perfekt for Kjetil Rekdals menn før pause. Daniel Fredheim Holm fant rom mellom Vikings forsvar og midtbane, og sendte Ghayas Zahid på løpetur alene mot Viking-keeper Iven Austbø. Tre ganger fikk spissen sjansen før pause – to av avslutningene var lekre nok til scoring.

Fredheim Holm og Zahid var i en egen klasse før pause – godt hjulpet av en intensiv Christian Grindheim.

Og da Deshorn Brown lurte hele Viking-forsvaret bort – og knallet ballen hardt i hjørnet til 0-3 etter en ny Fredheim Holm-assist, burde løpet vært kjørt – selv om Vålerenga i fjor sølte bort 5-2-ledelse i Stavanger til 5-5.

Viking til 3-3

Så, på første omgangs siste ballberøring utliknet Veton Berisha til 1-3. Det ga gnist i Viking-mannskapet. Viking-trener Kjell Jonevret svarte med å sette inn Vidar Nisja, slik han også gjorde i fjor da Viking hentet opp tremålsledelse.

Og selvfølgelig var ikke kampen over. Først burde Berisha scoret på blank mål, men Viking fortsatte å trykke et Vålerenga-lag som så ut til å være null interessert i å angripe.

Og til slutt kom uttellingen for hjemmelaget. Først reduserte Jón Dadi Bödvarsson til 2-3, før Veton Berisha igjen var sist på ballen da Viking utliknet. Den scoringen kom etter et hjørnespark som strengt tatt aldri skulle vært idømt.

Noen siste sluttspurt kom ikke fra Viking. I stedet var det Vålerenga som fikk noen gode avslutningsmuligheter. Viking virket tomme og kanskje også litt fornøyde med å igjen ha hentet opp tre mål mot Viking.

Dramaet så ut til å avsluttes uten en finale.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRE POENG TIL OSLO: Christian Grindheim (bak) ble helten da Vålerenga slo Viking. Daniel Fredheim Holm takker Rasmus Lindkvist for kampen mens Vikings Veton Berisha (liggende) og Osita Chikere fortviler etter 3-4 på eget gress. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Grindheims avgjørende fot

Men Viking-Vålerenga er ikke som andre kamper. På overtid av overtiden kom Rasmus Lindkvist fri på høyresiden. Innlegget var hardt og presist, og på bakre stolpe dukket Christian Grindheim opp – og sikret tre poeng og en herlig revansje for Vålerenga.

– Jeg er rogalending, og fra Haugesund så det er ekstra deilig å få avgjøre her i byen, sier Grindheim og gliser.

Han er enig i at han var dårlig i andreomgangen.

- Jeg var "ræva " - sammen med mange andre. Det blir litt for panisk. Samtidig skal vi ha ros for å ville ha tre poeng etter 3-3, sier Grindheim til VG.

Scoringen var siste spark på ballen i oppgjøret. Den sikrer Vålerenga fortsatt gullsjanser, mens Viking nå må se topplagene forsvinne litt igjen etter en god periode med seks kamper uten tap.

Og neste kamp for Vålerenga: Hjemme mot Rosenborg på Ullevaal.

- Perfekt. Det bør bli 20.000 på tribunene. Lørdag i beste fotballtid. Jeg gleder meg,sier Grindheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder