FORNØYD: Daniel Braaten skrev i helgen under på en ettårskontrakt med Vålerenga. Foto:,www.vif-fotball.no

Braaten skrev ettårskontrakt med Vålerenga

Tidligere landslagsspiller Daniel Braaten (32) er tilbake i Oslo og Tippeligaen etter å ha stått uten klubb siden mai i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

VG skrev fredag at partene var svært nær en avtale, og i helgen signerte Braaten en ettårskontrakt på Valle. Han presenteres som VIF-spiller mandag formiddag.

32-åringen har trent med Vålerenga siden oppstarten 5. januar, har gitt et godt inntrykk og blir med laget til La Manga på treningsleir i morgen

Braaten har spilt kun 33 minutter fotball - i privatlandskampen mot Frankrike i slutten av mai i fjor - siden han samme måned fikk beskjed om at avtalen med FCK ikke ble forlenget. I fjor høst trente Braaten jevnlig med moderklubben Skeid og var også innom svenske Hammarby fra Stockholm.

Gjenforenes med kompisen

Oslo-gutten med 52 landskamper har en fortid i Skeid, Rosenborg, Bolton, Toulouse og FCK. Nå gjenforenes han med kompisen Daniel Fredheim Holm i hjembyen som Vålerenga-spiller. De to spilte sammen for Skeid på begynnelsen av 2000-tallet og var blant annet med på å slå VIF i kvartfinalen i cupen i 2003.

– Daniel stortrives her og har sagt han syns dette er en fin gruppe å være i, sa trener Kjetil Rekdal til VG før helgen.

Vålerenga har solgt fjorårets suverene toppscorer Vidar Örn Kjartansson tilKina i vinter, men har hentet inn den lovende islendingen Elias Mar Omarsson som fikk sin første kamp i blå drakt i 0-0-oppgjøret mot Stabæk lørdag. Der fikk også KR Reykjavik-toppscorer Gary Martin prøve seg etter å ha trent med Oslo-klubben siden torsdag.

Jobber med ny spiss

Kjetil Rekdal ønsker seg ytterligere to spillere hvorav en skal være en spiss man håper kan erstatte Kjartansson.

Etter det VG erfarer er også et ungt talent Vålerenga tror kan prege norsk fotball de kommende årene på vei inn. VIF-treneren fortalte VG før helgen at klubben for tiden har et klartførstevalg i spissjakten.

– Det er snakk om «ferdig vare», men det vil koste litt. Vi skal strekke oss langt for å få til en løsning der, men må ha andre alternativer klare om det ikke går, sa Rekdal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder