Strømsgodsets fysioterapeut: - Han kan være klar neste helg

UTE: Martin Ødegaard våknet opp med en skade dagen etter U21-landskampen mot Portugal i Drammen forrige uke. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

Skadet Ødegaard mister Brann-kampen

Martin Ødegaard (15) skal trene alternativt ut denne uken og rekker ikke lørdagens hjemmemøte med Brann.

Artikkelen er over fem år gammel

- Han står over. Vi velger å ta det litt rolig med Martin nå, sier Strømsgodsets fysioterapeut Tom Arild Wike til VG.

Stjerneskuddet trente ikke med drammenserne hverken onsdag eller torsdag. 15-åringen kommer til å kjøre alternative økter også i morgen samt lørdag mens lagkompisene møter Brann på Marienlyst.

Ødegaard ble tidenes yngste landslagsspiller da han debuterte mot Emiratene i Stavanger 15 år og 253 dager gammel.

Overbelastning i lysken

En hel fotballverden fikk for alvor øynene opp for Ødegaard, og den offensive spilleren svarte med å være involvert i det meste fremover og ble kåret til banens beste i sin landslagsdebut av VG.

Han ble sendt ned på U21-landslaget foran kampen mot England på Wembley, og da han våknet opp med en skade dagen etter duellen med Portugal på sin egen hjemmebane Marienlyst, var han uaktuell til tirsdagens storkamp mot Italia.

- Dette var stor nedtur, sa pappa Hans Erik Ødegaard til VG tidligere denne uken.

- Martin har en muskulær overbelastning i lysken. Det er ikke alvorlig, men det har vært mye på gutten den siste tiden, og er man uheldig og sliten kan man få en føling. Da tar vi ingen sjanser, sier Wike.

Kan rekke Glimt

Fysioterapeuten sier Ødegaard må være helt smertefri på flere treninger før han igjen er aktuell for Strømsgodset-laget.

Mye tyder på at han rekker neste helgs bortekamp mot Bodø/Glimt.

- Han kan bli klar om han følger normal utvikling på slike belastninger. Vi må styre belastningen hans neste uke og få ham symptomfri.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder