Nordmannen blir avkledd som Cardiff-manager av lokalavisen i Wales

Solskjær slaktes av journalist: «Forvirret, kaotisk, uvitende og vanvittig»

BLIR LATTERLIGGJORT: Ole Gunnar Solskjær slaktes for det han har gjort som Cardiff-manager i lokalavisen Wales Online. Her sammen med Magnus Wolff Eikrem etter den siste Premier League-kampen mot Chelsea i mai. Foto:Nina Eirin Rangøy,VG

En desperat skuffelse. En vanvittig rullering på laget. Forvirret, kaotisk og uvitende.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Kommentator Paul Abbandonato i lokalavisen Wales Online fremstiller Ole Gunnar Solskjær som den totale fiasko etter at han overtok Cardiff i januar.

Den nådeløse artikkelen ble publisert onsdag ettermiddag i kjølvannet av rapportene om at nordmannen skal være på vei ut av klubben. Nedrykk fra Premier League i våres, etterfulgt av en skuffende start på sesongen i Championship, skal ha fått eier Vincent Tan til å ha mistet tålmodigheten med nordmannen.

Slaktes totalt

Det er i hvert fall åpenbart at Solskjær ikke lenger har tillit hos Paul Abbandonato i Wales Online. Han totalslakter manageren for den åtte måneder lange jobben han har gjort i Cardiff.

Fotballjournalisten mener den vanvittige rulleringen på laget har kostet klubben dyrt. Han skriver at han hadde store forventninger da Solskjær kom til Wales med et rykte som en av fotballens smarteste unge managere, men at han har vært en «desperat skuffelse».

Den tidligere Molde-sjefens dårlige lederskap får ene og alene skylden for den skuffende 17.-plassen i Championship.

– Cardiff, under Solskjær, fremstår forvirret, kaotisk og uvitende. De er slik på grunn av hans nonstop rullering, som har ført til mangel på stabilitet og mønster, og noen virkelige ukloke avgjørelser når det kommer til laguttak, skriver Abbandonato.

Og legger til at Solskjær trolig vil avfeie kritikken som synspunkter fra en som «vet ingenting om fotball». Ifølge Abbandonato den samme gamle klisjeen som profesjonelle tyr til når kritikken blir for stor.

Uforståelig rullering

Videre mener kommentatoren at nordmannens Cardiff-lag er det klart sterkeste på papiret i ligaen etter at eier Vincent Tan har brukt en formue på å hente spillerne Solskjær har ønsket seg. Han påpeker at det er umulig å vite hvilke spillere som utgjør den sterkeste startoppstillingen på grunn av 41-åringens ekstreme eksperimentering i laguttakene.

– Rullering, rullering, rullering. Bytte, bytte, bytte. David Marshall i mål, så kastes de andre plassene opp i luften, skriver Wales Online-reporteren.

Kun en gang har Solskjær startet med det samme laget i to kamper på rad. Det har gitt kun fem seire på 25 seriekamper.

Da han ble hentet fra Molde i januar trodde mange at en suksessrik tid i Cardiff kunne gjøre Ole Gunnar Solskjær til en fremtidig Manchester United-manager. Nå mener Paul Abbandonato at han er lenger unna et comeback på Old Trafford enn fjorårets fiasko David Moyes...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder