YAYAS JUBELKVELD: Yaya Touré jubler med Raheem Sterling, Fernandinho, Eliaquim Mangala, Jesus Navas og Wilfried Bony etter 2-0-målet. Foto:Rui Vieira,Ap

Touré herjet i Citys drømmestart: – Tilbake på sitt beste

Manchester City herjet med blekt West Bromwich-lag

(West Bromwich Albion-Manchester City 0-3) Sist gang Manchester City vant Premier League herjet Yaya Touré, David Silva og Vincent Kompany. Nå er de i gang igjen.

  • Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Med åtte minutter og 28 sekunder ladet Yaya Touré høyrekanonen på 16-meterstreken. Tre sekunder senere lå årets første Manchester City-scoring i buret bak en utspilt Boaz Myhill. I mellomtiden var ballen innom både David Silva og Craig Dawson på veien over streken, og Silva blir nok kreditert årets førse City-mål.

Sett denne?Hetses etter debuten: «Han har spist for mye surkål»

Vidunderlig Yaya-mål

Yaya Touré skulle også få sin scoring, og 2-0-målet var av den lekre sorten. Ivorianeren stormet fremover i banen i kjent stil, og spilte til Wilfried Bony som la ballen til rette på 20 meter. Touré svarte med å skru ballen elegant i høyre kryss - lekkert!

– Han ser så «fit» ut som jeg har sett ham på en stund, og er tilbake på sitt beste, skriver Joey Barton på Twitter.

Saken fortsetter under bildet.

OVERLEGEN YAYA: Yaya Touré rager høyere enn James Chester - både i denne duellen og i målprotokollen. Foto:Darren Staples,Reuters

Nektet Sterling drømmedebut

Kampen var 40 minutter gammel da Raheem Sterling kunne fått sin drømmedebut for Manchester City. Han ble spilt alene med keeper, men Boaz Myhill var lynraskt nede og stanset en småslapp avslutning.

VG Live:Slik var Citys målfest

ENDELIG SCORING: Etter en målløs fjorårssesong jublet Vincent Kompany hemningsløst for 3-0-målet. Foto:Rui Vieira,Ap

Det ble ingen drømmestart for Sterling i lyseblått, men for Manchester City ble det en drømmeåpning på sesongen. Med en halvtime igjen på klokken steg Vincent Kompany til værs og skuldret en David Silva-corner lekkert i bue over Myhill og i mål.

Kompany gikk målløs gjennom hele fjorårssesongen, men under gullsesongen i 2013/14 noterte han seg for fire Premier League-mål.

Kvarteret før slutt ble Sterling tatt av banen, og fem minutter senere var det farvel til banens beste. Da tuslet Yaya Touré av banen, vel vitende om at han bidro stort til Premier Leagues sørste seier denne runden, og at City-maskineriet er i gang for fullt.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder