Vålerenga-seier etter kontroversiell utvisning

(Stabæk- Vålerenga 0-3) Vålerenga vant etter to dødballmål og ett av toppscorer Vidar Örn Kjartansson. Men etter en omdiskutert utvisning kom dommer Svein Oddvar Moen i fokus på Nadderud.

  • Jostein Magnussen

Artikkelen er over seks år gammel

Vålerenga ledet 2-0 da Stabæk-stopper Pablo Ezequiel Fontanello felte Rasmus Lindkvist på overtid. Moen var rask i lommen etter det røde kortet .

- Strengt, mente TV2-ekspert Egil Olsen.

- Jeg er opptatt av intensjonen. Fontanello går på ball og har ingen intensjon om å ta spilleren, sier Drillo til VG.

Kjetil Rekdal er uenig.

- Det er ikke noe vits å diskutere den engang. Det var et klart rødt kort. Lindkvist ville ha vært gjennom hvis han ikke hadde blitt felt, sier Kjetil Rekdal til VG.

Stabæk-kaptein Jon Ingen Høiland er ikke enig med VIF-treneren.

- Det er håpløst å gi rødt kort der på direkten uten at han (Moen) tenker seg om. Jeg savner litt «fingerspitzengefühl» i den avgjørelsen der, mener Høiland.

Av TV-bildene kan nok Moen forsvare det røde kortet med at Lindkvist blir fratatt en målsjanse, samtidig spilte svensken ballen langt foran seg og det var langt unna VIF-målet.
Dermed fikk Vålerenga det enklere med 11 mot 10 spillere i en hel omgang.

Før utvisningen var det to perfekte hjørnespark fra Diego Calvo som gjorde susen for Vålerenga. På det første stusset Christian Grindheim ballen videre via Fontanello og i mål. 2-0-målet i 31. minutt var Simon Larsen sist på. Headingen gikk via hodet på keeper Mande Sayouba og i mål.

Etter 66 minutter viste Vidar Örn Kjartansson sin effektivitet igjen. Hans syvende mål på syv kamper satte han inn etter å ha blitt spilt fri av Sivert Heltne Nilsen. Alene med Stabæk-keeperen gjorde islendingen ingen feil og satte ballen til høyre for keeper.

Vålerenga kom fra 3-0-seier mot Strømsgodset. De var effektive i kveld og gode på overganger. Christian Grindheim var sentral som ballfordeler på midten, mens Simon Larsen gjorde en solid jobb i midtforsvaret.

Mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Stabæk Fotball

Flere artikler

  1. Rekdal tok alvorsprat med helten

  2. VIF fikk fullt utbytte av nykommerne

  3. Rekdal om nykommeren: - Jeg er sikker på at han scorer mer enn ti mål

  4. Rekdal vurderer å stenge Vålerenga-treningene

  5. Sistemann og rødt kort?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder