TROR PÅ REPRISE AV DETTE: Her løfter Wayne Rooney Premier League-trofeet i 2013. Kasper Wikestad tror på en gjentakelse av det i 2016. Foto:Andrew Yates,AFP

Ekspertene spår Premier League: TV 2-Wikestad: – United vinner gullet

Riise: – Chelsea er favoritter

Karlsen: – Tottenham blir en skuffelse

TV 2-kommentator Kasper Wikestad er den eneste i VGs utvalgte ekspertpanel som tror at «de røde djevlene» stikker av med Premier League-tittelen denne sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg setter Manchester United øverst i mangel på argumenter for de andre. Det blir nok vanskelig for Chelsea å gjenta fjorårets bragd uten de helt store omveltningene i troppen. City har mange nøkkelspillere på hell. Og Arsenal kan man ikke stole på før de står der med troféet – og selv da kan man knapt være sikker. Jeg syns at Louis van Gaal har noe ved seg, og han har fått tid til å sette sitt spor, så jeg tror at Manchester United vinner gullet, sier Wikestad, som påpeker at han svært usikker:

– For første gang på veldig lenge, tror jeg at fire lag kan vinne tittelen. Jeg pleier å ha en veldig god feeling, og jeg tipper ofte riktig vinner, men denne gangen vet jeg ikke, sier Wikestad.

BLOGG:Van Gaal er ingen tittelmaskin lenger

TV 2-KOMMENTATOR: Kasper Wikestad. Foto:TV2,

Han er én av fem eksperter VG har snakket med i forkant av Premier League-sesongen, som sparkes i gang med United mot Tottenham på lørdag.

De fire andre ekspertene er John Arne Riise, Tor-Kristian Karlsen, Øyvind Alsaker og Trond Johannessen.

VG møtte Norges nye Premier League-håp!

Resten tipper Chelsea på topp

Bortsett fra Wikestad er ekspertpanelet nokså enstemmig om at Chelsea er den største favoritten til å stå igjen som vinner når poengene telles opp til våren.

– Jeg tror det blir veldig jevnt i år, jeg har tidligere sagt at Chelsea er favoritter, fordi de vant i fjor. Det er stort sett de samme fem-seks som kjemper i toppen, men jeg tror det blir enda jevnere i år enn det noen gang har vært. Mitt tips er at Chelsea er så stabile at de kommer til å vinne, sier John Arne Riise, som for tiden trener med Vålerenga.

Lest denne?Ekspert mener Liverpool slo knockout på overgangsmarkedet

Han får støtte av både Alsaker og Johannessen.

– 1. Chelsea, 2. Arsenal, 3. United, 4. City. Jeg satt det opp for en måned siden og står for det. Det er veldig vanskelig å spå, og Liverpool kan blande seg inn med litt flyt, sier TV 2-kommentatoren.

Les mer:– De største helomvendingene i Premier League

Saken fortsetter under bildet.

MER GULL? José Mourinho, her før en treningskamp mot PSG i juli, ledet Chelsea til gull forrige sesong. VGs ekspertpanel har troen på at han tar to på rad. Foto:NICHOLAS KAMM,AFP

– Kjedelig tips, men Chelsea er nok for solide over ni måneder. Spent på Arsenal og Manchester United. Manchester City er den mest realistiske gullutfordreren, men trener Manuel Pellegrini har ikke all verdens feilmargin nå, sier VGs ekspert på internasjonal fotball.

Få oversikt:Sommerens heteste overgangsfjes

Tor-Kristian Karlsen setter Arsenal på lik linje med Chelsea.

EKSPERT: Tor-Kristian Karlsen, her fotografert utenfor Emirates Stadium, tror at Arsenal kan blande seg inn i tittelkampen. Foto:Morten Rakke,VG

– Jeg tror tittelkampen vil stå mellom Arsenal og Chelsea, med Manchester United som en mulig outsider. Chelsea har mer karakter mens Arsenal har bittelitt mer talent. Manchester City sin sesong vil sannsynligvis bli preget negativt av den endeløse jakten på Pep Guardiola. Det er utenkelig at Citys Guardiola-besettelse ikke påvirker spillergruppen og det sittende trenerteamet, sier den tidligere Monaco-sportssjefen.

KARLSEN:Bestemoren min kunne se at han ville bli fantastisk

– Villa kommer til å slite

I den andre enden av skalaen er de fleste enige om at de tre nyopprykkede lagene (Bournemouth, Watford og Norwich) vil få det tøft, men at flere lag kan melde seg på i nedrykksstriden.

– De tre nyopprykkede virker som de tre svakeste lagene, men alle tre rykker sjelden ned. Jeg tror Watford har best sjanse for å holde seg, på grunn av sitt gode angrep, og er mest bekymret for Norwich. I tillegg tror jeg at Leicester rykker ned, og at Aston Villa kommer til å slite etter å ha mistet sentrallinjen sin i Ron Vlaar, Fabian Delph og Christian Benteke, sier Wikestad.

– Hvis man ser bort i fra de nyopprykkede, som alltid vil bli betraktet som de største favorittene til å gå ned, tror jeg igjen Sunderland og Aston Villa vil rote seg inn i nedrykksstriden. West Bromwich kan også skli lenger ned enn i fjor, er ikke veldig imponert over det de har gjort på overgangsmarkedet, sier Karlsen.

John Arne Riise er også bekymret for Sunderland, mens Alsaker sier at «West Ham er et lag som blir veldig enten eller, det er Newcastle også». Trond Johannessen er mest bekymret for Leicester.

VG-JOURNALIST: Trond Johannessen. Foto:Karin Beate Nøsterud,VG

– Jeg liker Leicester, men er veldig usikker på om Claudio Ranieri er rett manager. Gått mye skeis for ham de siste årene, og blir ikke sjokkert om han ryker før jul, sier han.

– Tottenham har blitt funksjonelt og grått

Når det kommer til hvilke av de bedre lagene som kommer til å skuffe, trekkes to lag frem: Tottenham og Manchester City.

– Southampton kan fort gå på en smell. I fjor overrasket de veldig da de var innblandet i toppen etter å ha solgt en rekke nøkkelspillere. I år har de også solgt mange viktige spillere, men de bør ikke tro at det vil gå like bra igjen, for jeg mener at spillerne de taper denne sesongen, var langt viktigere. Å miste så mange nøkkelspillere to sesonger på rad, tror jeg ikke er bra. Jeg tror nok ikke at de vil være i nedrykkskampen, men de ender neppe blant topp ti, sier Wikestad.

– Tottenham blir en skuffelse. Ikke fordi de har blitt noe dårligere, men fordi lagene midt på tabellen har relativt sett blitt bedre. Jeg har vanskelig for å se strategien til denne klubben som en gang hadde store ambisjoner. De Spurs-supporterne jeg treffer i London orker nesten ikke en gang å manne seg opp til den nye sesongen. Tottenham har blitt funksjonelt og grått, det er ikke slik den klubben bør være, sier Tor Kristian Karlsen.

– Newcastle kan bli en positiv overraskelse

VG spurte alle ekspertene om hvilket lag de tror kommer til å bli den største positive overraskelsen denne sesongen. Svarene spriker.

– Det er nesten umulig å si, men jeg går for Arsenal. De har mobilisert skikkelig, og virker klare, sier Alsaker.

Riise har tro på gamle lagkamerater.

– Jeg vet ikke, men jeg håper alltid at Liverpool snur det, fordi de hadde en dårlig sesong i fjor, men det vil ikke overraske meg hvis de kommer på topp fire, sier den tidligere Liverpool-spilleren.

Saken fortsetter under bildet.

LIVERPOOL-HELT: John-Arne Riise, som på dette bildet feirer en scoring for Liverpool, tror at hans gamle lag kan overraske denne sesongen. Foto:AP,

– Overraskelse og overraskelse, men tror Swansea kan bli enda bedre enn fjorårets åttendeplass og at Stoke kan gå mot en god sesong, sier Johannessen.

– Jeg tror at Crystal Palace kommer til å overraske, melder Wikestad.

Mens Karlsen har tro på Newcastle:

– Jeg tror faktisk Newcastle kan bli en positiv overraskelse. Uten at han nødvendigvis er en stor trener så vil Steve McClaren bringe stabilitet. Om ikke trofeer så er jeg ganske sikker på at laget vil havne på øvre halvdel – og det vil jo være et stort fremskritt.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder