ODDSFAVORITTER: Tim Sherwood, Murat Yakin, Glenn Hoddle, Fabio Capello, Mauricio Pochettino, Frank De Boer, Michael Laudrup og Guus Hiddink er alle nevnt i diskusjonen rundt hvem som blir André Villas-Boas' etterfølger i Tottenham. Foto: Alle foto: Getty Images

Her er de heteste kandidatene til å ta over etter AVB

Alt fra garvede veteraner som Fabio Capello (67) og Guus Hiddink (67) via unge, lovende trenernavn som Murat Yakin (39) og Mauricio Pochettino (41) til klubbveteraner som Tim Sherwood (44) og Glenn Hoddle (56) nevnes når Tottenham nå skal ansette ny manager.

 • Jørgen B. Hoff

Artikkelen er over seks år gammel

Mandag morgen ankom André Villas-Boas (36) Spurs Lodge med julegaver til enkelte av de ansatte i Tottenham. Noen timer senere reiste han ikke bare tomhendt hjem - han sto også uten jobb etter at han og klubbledelsen var blitt enige om å avslutte samarbeidet etter halvannet år.

Det ydmykende hjemmetapet mot Liverpool søndag ble dermed siste gang portugiseren ledet London-laget fra sidelinjen, selv om han kan vise til den beste seiersstatistikken av samtlige Spurs-managere i Premier League-æraen og bare er fem poeng unna en topp fire-plassering.

- Overreaksjon

Det betyr at etterfølgeren vil bli møtt med knallharde resultatkrav når han inntar sjefsstolen på White Hart Lane.

Særlig etter en overgangssommer hvor klubben investerte rundt én milliard kroner i nytt spillermateriell etter at Gareth Bale forsvant til Real Madrid.

- Jeg synes folk overreagerer altfor raskt. Du taper et par kamper, og plutselig er du i trøbbel. Det burde ikke være sånn. Du bør heller gjøre deg opp en mening om folk er dyktige i jobben sin eller ikke, og når du ansetter noen, må du gi dem ro og tid til å gjøre jobben sin, sa Villas-Boas' forgjenger Harry Redknapp til radiostasjonen Talksport før klubbdirektør Daniel Levy og styreformann Joe Lewis fant frem øksen.

Oddsfavoritt

I første omgang vil Tim Sherwood (44), som nå er involvert i trenerapparatet i klubben, få i oppgave å lede laget mot West Ham i ligacupen i midtuken og Southampton i serien i helgen.

Han er også bookmakernes favoritt som en løsning ut sesongen, men ifølge The Guardian er klubbledelsen, med Levy i spissen, skeptiske til om den tidligere Blackburn-kapteinen og Spurs-spilleren er et manageremne.

En annen midlertidig, men langt mer erfaren kandidat, er Guus Hiddink, som i øyeblikket står uten jobb etter at han sa opp i russiske Anzji i sommer. I 2009 overtok han Chelsea etter Luiz Felipe Scolari med stort hell, men skal ifølge engelske medier være kjølig til et lignende oppdrag i Tottenham.

Capello-retur?

Et annet tungt og merittert trenernavn med forbindelser til engelsk fotball, er Fabio Capello. Italieneren er imidlertid under kontrakt med det russiske fotballforbundet til etter kommende sommers VM-sluttspill i Brasil og har dessuten vært ute av klubbfotballen siden han forlot Real Madrid i 2007.

På den annen side har 67-åringen et tett forhold til Tottenhams sportsdirektør Franco Baldini, etter å ha jobbet sammen både med Roma, Real Madrid og det engelske landslaget. Dessuten har Capello fortsatt hus i London.

Klubben kan også, som da Villas-Boas ble ansatt, velge å gå for yngre krefter, og da er det naturlig at navn som Southamptons Mauricio Pochettino, Swanseas Michael Laudrup, Basels Murat Yakin og Ajax' Frank De Boer blir drøftet.

- Hoddle interessert

Mer overraskende er det da at klubblegenden Glenn Hoddles navn igjen dukker opp i diskusjonen, mer enn ti år etter at han fikk sparken som Spurs-manager.

Han har ikke vært i trenerjobb i en toppklubb siden han forlot Wolverhampton i 2006, men skal ifølge BBC være interessert i et comeback om muligheten skulle by seg.

- Ville elsket om Glenn Hoddle fikk en ny sjanse på dette nivået. Har et glimrende fotballhode, tvitret Spurs-giganten og TV-profilen Gary Lineker etter at Villas-Boas fikk fyken.

Hoddle har de siste årene jobbet med sitt eget akademi i Spania, hvor han først og fremst har jobbet med å få klubbløse spillere i fotballen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Har hatt Tottenhams beste seierstatistikk - fikk sparken

  André Villas-Boas har hatt den beste seiersstatitistikken til noen Tottenham-manager i Premier Leagues over tyve år…
 2. André Villas-Boas ferdig i Tottenham

  Tottenham-manager André Villas-Boas tålte ikke det sviende tapet for Liverpool.
 3. Villas-Boas om totalslakten: - Jeg er ansvarlig

  Tottenham-manager André Villas-Boas tar skylden etter 0-5 mot Liverpool på hjemmebane og null skudd på mål.
 4. Alsaker etter Liverpool-bragden: - Rodgers har æren

  Liverpool imponerte stort da de rundspilte Tottenham på bortebane. TV 2-ekspert Øyvind Alsaker skryter manager Brendan…
 5. Liverpool ydmyket Tottenham

  (Tottenham-Liverpool 0-5) Ingen ser ut til å kunne stoppe Premier Leagues soleklare toppscorer, Luis Suarez.

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Ny Tottenham-manager: Jeg er beæret

 2. Sherwood fikk Tottenham-jobben

 3. Avis: Spurs har begynt å se etter Villas-Boas-erstatter

 4. Presset Villas-Boas: - Jeg har tillit

 5. Har hatt Tottenhams beste seierstatistikk - fikk sparken

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder