ZLATAN TIL VM: Skal Zlatan og Sverige komme seg til VM, må de komme seg gjennom det siste hinderet: vm-playoff. Foto: NTB scanpix

Sverige drømmer om Hellas i VM-playoff

Frankrike frykter Cristiano Ronaldo og Portugal

Følg playoff-trekningen klokke 14 her

Klokken 14 i dag får de åtte europeiske lagene vite hvem de må bryne seg på i toeromspillet.

Fredrik Saltbones
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Zlatan Ibrahimovic er tilbake for Sverige. PSG-spissen var utestengt i 3-5-kampen mot Tyskland. Tapet gjorde at svenskene glapp muligheten til å bli seedet i trekningen.

- Alt er mulig. Det er flere gode lag i potten, men vi skal gjøre alt vi kan for å realisere drømmene våre om et VM-sluttspill, sier Sverige-trener Erik Hamrén.

VGTV: Følg trekningen direkte

Sverige møter enten Hellas, Ukraina, Kroatia eller Portugal. Den svenske avisen Aftonbladet, har spurt sine eksperter om hvilket lag som er drømmetrekningen.

- Hellas, hvis man kan kalle et oppgjør med 50 prosents sjanse for en drøm, sier fotballekspert Erik Niva, og får støtte av Simon Bank:

- Heller Hellas eller Ukraina enn Kroatia og Portugal.

Kroatia har ny trener før omspillet. Niko Kovac ble i forrige uke hentet inn etter en svak avslutning i kvalifiseringen.

ZLATAN TIL RIO? Da må Sverige vinne i toeromspillet. Foto: NTB scanpix

Island er den store overraskelsen i omspillet. Laget sikret annenplassen i gruppe E etter 1-1 mot Norge på Ullevaal. Islendingene har aldri før vært så nær et sluttspill.

Romania er det fjerde laget blant de useedede lagene før mandagens trekning.

Frankrike frykter Portugal

Didier Deschamps ber nok til høyere makter om at Frankrike har hellet med seg under mandagens trekning i FIFAs hovedkvarter i Zürich.
Den franske landslagstreneren har uttrykt irritasjon over at laget hans ikke er blant de seedede lagene. Blåtrøyene er - som Sverige - garantert å møte enten Portugal, Hellas, Kroatia eller Ukraina i november. Vinneren over to omspillskamper får plass i Brasil-VM neste sommer.

VERDENSSTJERNE: Cristiano Ronaldo er en fryktet mann. Hverken Sverige eller Frankrike ønsker å møte Portugal. Foto: NTB scanpix

Deschamps vet godt hvilket lag han aller helst vil unngå.

- Det er trygt å si at det er Portugal. De har Cristiano Ronaldo, som er en fantastisk spiller med stor innflytelse. Men det blir heller ikke lett å møte Hellas, Kroatia eller Ukraina, sa Deschamps nylig.

Hands

Det ble bråk sist gang Frankrike sikret seg VM-billett gjennom omspill. På kontroversielt vis slo franskmennene ut Irland i siste hinder til 2010-VM etter et hands-mål fra Thierry Henry.

Frankrike frykter Portugal, men det er samtidig liten tvil om at også portugiserne ønsker seg en annen trekning. De håper å fortsette suksessen i omspill. Portugal danket ut Bosnia-Hercegovina i omspill foran både 2010-VM og 2012-EM.

Trener Paulo Bento kan puste lettet ut over at Ronaldo er klar igjen. Real Madrid-stjernen var suspendert i siste gruppekamp i kvalifiseringen, der portugiserne endte ett poeng bak Russland.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder