Seriesølvet glapp for Odd

MFK-Skullerud: - Krystallklar ambisjon om Europa neste år

MOLDE (VG) (Molde - Odd 2-0) Molde er suveren seriemester med ny poengrekord. Men Odd sprettet champagnen - selv om sølvet glapp.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I en meget sjanserik og underholdende kamp på Aker stadion i kveld vant Molde. De er seriemester for tredje gang på fire år. I siste halvtime av kampen mot Odd dominerte de voldsomt.

– Jeg er stolt, og imponert over sesongen. Det var et poeng med matchen å klare rekorden, som første lag i Tippeligaen over 70 poeng, sier Tor Ole Skullerud.

Han bekrefter overfor VG at han allerede har begynt å tenke neste skritt som er ut i Europa med MFK neste år.

– Vi må utvikle oss, og bli bedre. Vi har en krystallklar ambisjon om å nå ut i Europa i 2015. Når vi er seriemester og klare for cupfinalen er det viktig at vi allerede begynner å planlegge for europacup neste år med internasjonal matching i vinter, sier Tor Ole Skullerud.

RØD LØPER: Gullet feires på rød løper av Tor Ole Skullerud. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

To kjappe

Etzaz Hussain sendte MFK i føringen etter 70 spilte minutter da han banket ballen inn ved stolperoten til André Hansen. Fem minutter etterpå utnyttet Daniel Chukwu svakt forsvarsarbeid av Odd og feide inn 2–0.

– Odd lå lavt, og vi snakket om at både jeg og Harmeet (Singh) også måtte angripe dem. Vi var tålmodige og fikk scoringen. Mentalt er det en fordel for oss at vi vant, og har selvtilliten i orden før cupfinalen (23. november), sier Etzaz Hussain.

Molde har vært seriemester lenge. Faktisk helt siden 4. oktober etter at de slo Viking 2–1 i Stavanger. Skullerud – som fikk jobben etter suksessen til Ole Gunnar Solskjær – fikk klaff i første forsøk. Om 14 dager kan den tidligere U21-landslagstreneren krone verket med cupmesterskap i tillegg. Motstander på Ullevaal er nettopp Odd.

I kveld fikk laget fra Skien i hvert fall se hvordan man feirer seriegull. Jostein Flo – sportsdirektør hos fjorårets seriemester Strømsgodset – overrakte vandrepokalen til enorm jubel. Fotballpresident Yngve Hallén delte ut medaljer mens fyrverkeriet lyste opp himmelen over Molde.

Artikkelen fortsetter under bildet

FULL FEST: Daniel Berg Hestad løfter pokalen som seriemester 2014, og Espen Bugge Pettersen spretter champagnen. Resten av Molde-spillerne er med på gull-festen på Aker stadion. Foto:Svein Ove Ekornesvåg,NTB scanpix

Mer Hestad

Superveteranen Daniel Berg Hestad (39) har vært med på alle pokalene de siste årene. Han tar ett år til. Men så er det slutt.

Det er hundre prosent sikkert at det er over neste år. Vel, vi kan drøye det til 99 prosent, sier Daniel Berg Hestad - og ler godt.

Han hadde gullmedalje rundt halsen og champagne i håret. Molde var i fest. Og han gleder seg voldsomt til cupfinalen om 14 dager.

– Tålmodighet lønner seg. Klubben ventet i hundre år det første seriegullet. Følelsen er god. Nå har vi tenkt å bli i toppen i mange år fremover, sier Daniel Berg Hestad.

For laget fra Skien glapp seriesølvet i siste kamp. I løpet av syv minutter scoret Molde to ganger, og RBK tok ledelsen mot Strømsgodset. Odd stod igjen med bronsen.

– Vi havner der vi fortjener til slutt. Vi gjorde for dårlig kamp mot Rosenborg i forrige runde, og i denne kampen var Molde bedre enn oss. Vi har hatt en formsvikt i det siste, sier Jone Samuelsen – som ble Årets spiller i VG – foran årets fotballfenomen Martin Ødegaard (Strømsgodset).

Låner FCK-bane

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo hastet ut av Aker stadion til ventende fly. Tirsdag går ferden videre til København. Odd har fått låne treningsfeltet til FCK av trener Ståle Solbakken.

– Det som er litt skuffende er at vi har vært på sølvplass i store deler av sesongen. Vi står ikke helt ut. Vi var for dårlige mot Rosenborg sist, og vi gjør en for dårlig 2. omgang her mot Molde. Men jeg er sikker på at denne bronsemedaljen komme til å smake mer og mer utover, sier Dag-Eilev Fagermo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder