David Eriksen: – Kjartansson gjorde en fantastisk innsats

Toppscoreren: – Lagkompisene kaller meg popstjernen

NYE TONER: Vidar Örn Kjartansson jubler for scoring i hjemmekampen mot Haugesund i september. Foto:Audun Braastad,NTB scanpix

Kjartansson gir ut låt til inntekt for VIF

Plateprodusent David Eriksen (47) tror Vidar Örn Kjartanssons (24) versjon av «My Sacrifice» vil bli et solid tilskudd til Vålerengas innsamlingsaksjon.

Artikkelen er over fem år gammel

Allerede under Vålerengas «kick off» før seriestart fikk man se at nykommeren fra Island hadde flere strenger å spille på.

Kjartansson spilte i band da han var yngre og mener selv han er «ok» til å synge og spille gitar. Nå har han spilt inn en coverversjon av favorittbandet Creeds «My Sacrifice» på oppdrag fra Vålerenga.

– Jeg var litt usikker siden jeg ikke er mer enn en middels karaokesynger, men jeg sa til slutt ja siden det går til en god sak. Og jeg syns resultatet ble ganske bra. Jeg er greit fornøyd, sier Tippeligaens toppscorer til VG.

Fornøyd Eriksen

Plateprodusent og Tone Damli Aaberge-manager David Eriksen har gjennom sitt selskap Eccentric Music tatt alle kostnadene i forbindelse med innspillingen, som tok rundt tre timer fordelt på to kvelder, der også Ken Ingwersen har bidratt.

IMPONERT: David Eriksen. Foto:Krister Sørbø,VG

Kjartansson-låten kan i løpet av uken lastes ned fra blant annet iTunes for 12 kroner. Alle inntekter går til innsamlingsaksjonen «Det er vi som er Vål'enga».

– Dette er vår måte å være med på å gi noe til Vålerenga, sier VIF-supporter David Eriksen til VG.

– Kjartansson gjorde en fantastisk innsats. Han har sunget og spilt i band i mange år, og fikk også velge låt selv. Nå håper vi Oslo-borgere som er «skapfans» og alle med hjerte i klubben laster ned sangen for å støtte klubben.

Ny karriere?

Kjartansson har ingen anelse om hvor mye penger han tør håpe Vålerenga får inn som følge av hans musikalske bidrag.

– Det kan bli 10.000 og det kan bli 100.000. Jeg aner ikke, men håper det kommer inn en del. Det var derfor jeg stilte opp. Lagkompisene kommer nok til å erte meg ganske mye for dette, men det går bra. De kaller meg popstjernen allerede, forteller spissen som i høst ble tatt ut den islandske landslagstroppen for første gang.

Han regner med at «My Sacrifice» vil bli spilt på Ullevaal i sesongens siste hjemmekamp mot Start, men ber pent om at det vil skje først etter kampslutt og ikke under oppvarmingen.

– Da blir jeg flau!

– Kan det bli flere Kjartansson-låter de kommende årene?

– Kanskje når jeg legger opp. Jeg er ikke god nok til å bli popstjerne, men David virket litt imponert. Han sa sangen ble bra. Han ville vel heller ikke gitt den ut om han ikke var fornøyd, saier Vålerenga-spissen.

YouTube:Hør originalversjonen av låten her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder