NFF-Hallén: – Vi har gjort det samme

BER FOR SEIER: Michel Platini, fransk fotballegende og UEFA-president. Foto: Olivier Pon , Reuters

England trekker støtten til Platini etter nye opplysninger

Torsdag fikk FIFA-presidentkandidat Michel Platini (60) full støtte av UEFA. Nå har det engelske fotballforbundet (FA) trukket sin støtte etter å ha fått vite mer om saken.

Artikkelen er over fire år gammel

Det skriver FA i en pressemelding fredag ettermiddag.

– FA har fått ny informasjon av advokatene til Platini. Vi har fått instruksjoner om at informasjonen er konfidensiell, så derfor kan vi ikke utdype. Som et resultat av å lære denne informasjonen, har styret i FA konkludert med at vi må sette støtten til Platini på vent helt til den rettslige prosessen er over, heter det i pressemeldingen.

QATAR-TRØBBEL FOR PLATINI: Politiske bånd og en sønn som jobber for Qatar.

– Når posisjonen er klar, kan man ta en beslutning om hvem man skal støtte i presidentvalget den 26. februar 2016.

I går fikk Platini full støtte av det europeiske fotballforbundet (UEFA) etter et krisemøte i organisasjonen. Nå har altså en samtale med franskmannens

Platini er beskyldt for å ha mottatt 17 millioner kroner fra FIFA-president Sepp Blatter – som også er suspendert – i 2011.

HISTORIEN OM PLATINI: Legenden som havnet i skammekroken

Franskmannen hevder selv at dette var helt ordinær lønn for en jobb han hadde gjort for FIFA i årene 1999-2002, men The Guardian mener å vite at det ikke finnes noen kontrakt som gjør betalingen gyldig.

«Vi støtter Mr Platinis rett til en rettferdig prosess og rettssak og til muligheten til å renvaske sitt navn», heter det i en erklæring fra torsdagens UEFA-møte.

Fotballpresident Yngve Hallén sier at NFF har gjort det samme som FA.

– FA har gjort det flere andre har gjort. Satt støtten på vent til saken er avklart juridisk. Det har vi også, sier han og legger til:

– Vi har ellers lagt til at vi vil diskutere flere aspekter med saken i vårt forbundsstyre og senere i et nordisk møte i november.

NFF-HALLÉN: Vil ikke automatisk støtte Platini som FIFA-president

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder