RASENDE: Makthar Thioune forlater Brann Stadion etter først å ha rettet sterke anklager mot dommer Svein-Erik Edvartsen. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Thioune og dommer Edvartsen i rasismekrangel

Viking-spilleren skjelte ut dommeren - nå beklager han

Svein-Erik Edvartsen: - Dette finner vi oss ikke i

BERGEN/OSLO (VG Nett) (Brann - Viking 2-0) Makhtar Thioune var fly forbannet etter tapet for Brann og følte seg rasistisk behandlet av dommer Svein-Erik Edvartsen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Viking-spilleren fikk gult kort av dommeren drøyt midtveis i den første omgangen. Etter pause ble han tatt av banen av trener Kjell Jonevret, som fryktet spilleren kunne bli utvist.

VG Live: Slik var Brann - Viking

Etter kampen skal Thioune ha løpt inn i dommergarderoben til Svein-Erik Edvartsen for å si sin mening.

- Han er ikke en bra dommer. Jeg lurer på hvordan han kan bli dommer og hvor han har lært det han gjør. Han er den verste dommeren jeg vet i Norge. Han har mye å gå på, sier Thioune til VG etter kampen.

- Men du ble tatt av banen fordi de ikke turte ha deg utpå lenger?

- Det var en personlig og rasistisk sak med dommeren. Derfor var det bedre at jeg gikk ut, sier Thioune, før han forlater intervjuet og går i spillerbussen.

VGTV: Se Viking-spillerens utskjelling her

SKJULTE SEG: Makthar Thioune skjermer seg selv fra fotografen på vei ut av Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Sjokkert Edvartsen

Edvartsen var tydelig opprørt av utskjellingen fra Thioune da VG snakket med ham.

- Han åpnet døren og skrek «jævla rasisme dommere», før det kom tre-fire og dro han ut av garderoben. Da hadde han allerede fått et gult kort for en stygg takling (på Hassan El Fakiri, journ. anm), der jeg måtte blåse kraftig på ham for å få hans oppmerksomhet. Bortsett fra det har ikke vi hatt noen kommunikasjon overhodet.

Dommeren mener det ikke er noe personlig uoppgjort mellom de to.

- Det er på ingen måte noen forhistorie mellom oss. Jeg har dømt ham da han var eliteseriens beste spiller i Molde og dømt ham flere ganger som Viking-spiller. Det er ingenting personlig mellom oss, sier Edvartsen.

- Ville du akseptert det dersom det var kun din innsats som dommer han kritiserte?

- Som dommer er man vant til å høre mye, men dette var langt over streken. Om han hadde sagt, «Hei, Edvartsen, i dag dømte du helt elendig» så hadde jeg ikke gjort noe nummer ut av det. Noe som dette har jeg aldri vært i nærheten av å bli utsatt for som dommer, og dette finner vi oss overhodet ikke i, sier Edvartsen mens han gestikulerer og legger trykk på overhodet.

- Dere ser jo selv min egen hudfarge, så hele hans argumentasjon faller på sin egen urimelighet. Jeg hadde aldri verden stått her og snakket med dere om det om jeg hadde hatt en dårlig sak, sier Edvartsen, som legger til at han er glad for at det finnes TV-bilder av det hele.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORKLARTE SEG: Dommer Svein-Erik Edvartsen ga pressen sin versjon av utbruddet til Makhtar Thioune etter kampen på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Jonevret informert i pausen

- Jeg håper virkelig ikke det er sånn jeg hører. Jeg er «lässen» bare for at vi taper kampen, men jeg har ikke rukket å prate med noen andre ennå, sier Jonevret til VG rett etter opptrinnet i pressesonen.

På spørsmål om hvorfor han tok av Thioune svarer svensken følgende:

- Jeg så på Edvartsen og våget ikke å ha ham på banen videre. Makhtar er en god spiller som kan være med på å snu en sånn kamp og jeg gjerne skulle hatt på banen, men det våget jeg rett og slett ikke, sier Jonevret.

Til VG sier Edvartsen at han etter opptrinnet informerte Jonevret om hva som hadde skjedd, hvor Viking-treneren ifølge kamplederen signaliserte at han godtok beslutningen og tok Thioune av banen.

Thioune beklager

Sent lørdag kveld kom beklagelsen fra Viking-spilleren. Til Stavanger Aftenblad sier Thioune at utskjellingen skjedde i frustrasjon.

- Jeg følte meg urettferdig behandlet, men det var ikke meningen og det var galt å beskylde dommeren for rasistisk dømming, sier han til avisen.

- At det ble som det ble er jeg lei meg for. Det ble helt feil, fortsetter han.

En god førsteomgang og en vakker scoring av Erik Huseklepp la grunnlaget for 2-0-seieren til Brann.

Etter kampen var det imidlertid krangelen mellom Thioune og Edvartsen som fikk mest oppmerksomhet.

Viking-spilleren kan risikere utestengelse etter episoden på Brann Stadion.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder