BYTTER KLUBB: Kristoffer Zachariassen (her med Jonathan Lindseth på ryggen) drar til Rosenborg. Foto: Christoffer Andersen, NTB scanpix

Zachariassen klar for Rosenborg: - Et eventyr

Rosenborg har kjøpt Kristoffer Zachariassen (25) fra Sarpsborg 08. Midtbanespilleren har skrevet under på en fireårskontrakt med trønderne.

Som VG opplyste onsdag formiddag, var RBK enig med Sarpsborg om en pris for 25-åringen. Da var det opp til Zachariassen å bli enig med trønderne om sine personlige betingelser. Samtidig var det interesse fra andre klubber for den løpssterke midtbanespilleren, fikk VG opplyst.

Nå har Zachariassen bestemt seg - og skrevet under for Rosenborg.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er et eventyr. Rosenborg er den største klubben i Norge. Jeg er veldig glad for å komme hit og kribler allerede etter å komme i gang, sier Zachariassen til RBKs hjemmeside.

les også

S08-sportssjefen får personlig bonus ved spillersalg: – Uproblematisk

– Fantastisk gutt

Det skjer etter at Zachariassen har etablert seg som en av Eliteseriens beste spillere etter overgangen fra Nest-Sotra i 2017. Midtbanemannen har spilt 84 av 90 eliteseriekamper i løpet av sine tre år i Sarpsborg – 83 av dem fra start. I samme periode har han scoret 18 mål.

Thomas Berntsen er sportssjef i Sarpsborg 08. Han berømmet Zachariassen da VG pratet med ham før overgangen var offentliggjort.

– Kristoffer har vært en fantastisk ambassadør for oss. Det er en spiller vi har hentet fra lavere divisjon, som vi kommer til å få et godt salg på dette vinduet. Han fortjente å bli solgt etter forrige sesong. Dessverre brakk han skulderen mot Haugesund. Hvis ikke hadde han vært i utlandet nå, sa Sarpsborgs sportssjef og begrunnet hvorfor de velger å innkassere på Zachariassen:

– Kristoffer begynner å bli voksen. Så det er riktig tidspunkt for spilleren og for Sarpsborg å gjøre et salg. Det er på en måte alltid trist. Kristoffer er både en fantastisk spiller og gutt, men dette er tiden for ham å bevege seg videre på – for hans del og for at vi skal sitte igjen med noe. Han har ett år igjen av kontrakten med oss.

SJEF: Thomas Berntsen er sportssjef i Sarpsborg 08. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

les også

Sarpsborg 08 har hentet 21 spillere på ett år: – Ser ekstremt brutalt ut

Har god dekning

Berntsen mente et salg av Zachariassen igjen ville vise at Sarpsborg har lyktes med modellen sin. Den handler i stor grad om å identifisere talenter i lavere divisjoner, bringe dem til klubben og utvikle dem til toppspillere som kan selges videre med fortjeneste.

Sportssjefen trakk også frem at de har Zachariassen-erstattere i egne rekker i form av typer som Ismaila Coulibaly, Jonathan Lindseth, Gaute Vetti og Mate Males.

– Sportslig vil vi beholde alle spillerne vi har solgt, for du selger jo ikke dem som sitter på tribunen, men klubben er nødt til å selge for å prøve å utvikle seg videre, sa Berntsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder