Klopp fikk betalt for «hvile-gambling» – knuste Bournemouth

(Bournemouth - Liverpool 0–3) Jürgen Klopp valgte å sette stjernene Trent Alexander-Arnold (21) og Sadio Mané (27) på benken lørdag. Det fungerte.

 • Mattis Holt

Liverpool har en avgjørende Champions League-kamp mot Erling Braut Haaland og RB Salzburg å tenke på, og derfor gjorde Liverpool-manager Jürgen Klopp syv endringer fra laget som slo Everton 5–2 på onsdag.

– Hva forventet du? Dette er det vi valgte å gjøre, fordi vi kan, og fordi vi måtte gjøre det. Vi må respektere det intense kampprogrammet vi er inne i, sa Klopp i et intervju vist på TV 2 før kampen.

les også

Årets mål-kandidater da Tottenham høvlet over Burnley

Og tyskeren traff greit med erstatteren for superstjernen Sadio Mané.

Alex Oxlade-Chamberlain luktet den lange gjennombruddspasningen til kaptein Jordan Henderson, og sendte Liverpool i ledelsen med en følsom avslutning etter en drøy halvtime.

VG fulgte kampen minutt for minutt her!

BENKET: Trent Alexander-Arnold og Sadio Mané sto bak 4–1-scoringen mot Everton sist onsdag. Lørdag måtte de ta plass på benken. Foto: Peter Powell / EPA

– Vakkert, vakkert, vakkert!

Trent Alexander-Arnold fikk dog ikke hvile lenge, for etter 40 minutter måtte midtstopper Dejan Lovren ut med en liten kjenning. Dermed måtte 21-åringen til unnsetning litt tidligere enn Jürgen Klopp hadde håpet.

En som ikke hvilte var Mohammed Salah. Han fant frem det frekkeste pasningsverktøyet han hadde i skuffen, og hælflikket gjennom Naby Keita, som vart i startoppstillingen for første gang denne sesongen lørdag, rett før pause. Han takket for pasningen med å tuppe 2–0 forbi Aaron Ramsdale.

– Det er kunst! Vakkert, vakkert, vakkert!, utbrøt TV 2-kommentator Kasper Wikestad på direkten.

TAKK: Naby Keita takker Mohammed Salah for superpasningen i forkant av 2–0-scoringen. Foto: DYLAN MARTINEZ / REUTERS

I andre omgang kunne Keita gjengjelde tjenesten på gresset også. Han slo en presis stikker til Salah, som iskaldt trillet inn 3–0 før timen var spilt.

Liverpool trygget inn ledelsen, og tok tre nye poeng i jakten på sin første ligatittel siden 1990.

Spisskrise for Bournemouth

For Bournemouth ble kampen et enormt mareritt, ikke bare på resultattavla, men også på skadefronten. Først måtte stopperkjempen Nathan Aké gå av med det som så ut som en hamstring-strekk.

Så måtte lagets toppscorer Callum Wilson hinke av gresset en halvtime før slutt. Det kommer på toppen av skaden til Joshua King, som har holdt ham ute i snart én måned.

Det gjør at Bournemouth-sjef Eddie Howe har veldig få friske spisser igjen. De har igjen Dominic Solanke, som ikke har scoret I Premier League siden 2018.

les også

Magnus Carlsen på 9. plass i verden i «Fantasy»: – Fascinerende

PS! De to målpoengene til Mohammed Salah gjør at Magnus Carlsen akkurat nå ligger på 3. plass i hele Fantasy Premier League ifølge livefpl.net.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Liverpool FC
 3. AFC Bournemouth

Flere artikler

 1. Innbytter Mané reddet Liverpool-seier mot tabelljumbo Norwich

 2. Salah lekte seg da Liverpool herjet med Sheffield United

 3. Rekordjagende Liverpool snudde til seier etter megatabbe og Mané-mål

 4. Liverpool med maktdemonstrasjon i toppkampen

 5. Mané herjet mot Everton – Liverpool ubeseiret i 32 strake kamper

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder