KAPTEIN: Aliou Coly var kaptein for KBK i hjemmekampen mot Tromsø. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Michelsen forsvarer omdiskutert Coly-valg

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund BK - Tromsø IL 1–0) Kristiansund-trener Christian Michelsen (43) forsvarer valget av Aliou Coly (28) som kaptein i 1–0 seieren over Tromsø søndag kveld.

De siste ukene har KBK-forsvarer Aliou Coly havnet i søkelyset for et spark mot Ranheim-spiller Alexander Foosnæs 2. påskedag og ble utelatt fra troppen i den påfølgende serierunden mot Strømsgodset. Det er heller ikke første gang Coly har havnet i fokus for utenomsportslige hendelser.

Eurosport-ekspert Joachim Jonsson har vært kritisk til hvordan Kristiansund har behandlet saken. I Eurosports Fotball Direkte-sending før runden, gjentok han kritikken han kom med i podcasten «Indre Bane» i uken som gikk: Han mister all respekt for Christian Michelsen dersom han ga Coly tillit som kaptein igjen.

– Det er fullstendig respektløst av Christian Michelsen. Han legitimerer handlingene som Coly har gjort. Hva sier dette til supportere og til unge spillerne i Kristiansund? Man kan nesten slå ned noen på åpen gate og så er han kaptein for byens merkevare, sa Jonsson.

Etter kampslutt mot Tromsø ønsket ikke Michelsen noe ytterligere fokus rundt saken. VG fikk også beskjed fra medieansvarlig at klubben hadde sagt fra om at Coly ikke ville stille til noen intervjuer etter kampen.

– Vi må bli ferdige med Coly-saken nå. Vi valgte å ikke ta han med til Godset forrige helg for å synliggjøre at det ikke er slikt vi gjør det i KBK og hadde flere gode samtaler med Coly den uken. Da vi rundet av forrige helg var vi ferdige med den saken og jeg ønsker ikke å kommentere ytterligere, sier Michelsen til VG.

Hva tenker du om Jonssons uttalelser?

– Jeg synes «Jokke» må komme seg videre. Han har fått sagt nok i den situasjonen om spiller, klubben og trener. Vi har løst det på vår måte internt og veldig tydelig internt, så får det være opp til han om han vil fortsette, sier Michelsen.

Se situasjonen fra 2.påskedag her:

Forsvarskrise for Tromsø

Tromsø-trener Simo Valakari måtte i løpet av kampen i Kristiansund se tre av sine fire forsvarere gå av matta. Artem Sokol gikk gråtende av banen med store smerter i skulderen, og etter en drøy time ble kaptein Simen Wangberg båret av banen med en kneskade. Marcus Holmgren Pedersen - som kom inn for Sokol - fikk også marsjordre etter 87 minutter.

– Vi må se på skadene hvordan de er. Vi vet ikke noe nå, men når våre ellers tøffe spillere må forlate banen så er det noe som ikke er helt bra.

Wangberg kom ut av garderoben på krykker og gikk rett i spillerbussen som sto utenfor stadion. Kristiansund-spiss, og podkast-kollega, Flamur Kastrati håper ikke skaden til Wangberg er så alvorlig som han mener den hørtes ut som.

– Jeg så ikke situasjonen i det hele tatt, men hørte et forferdelig skrik. Jeg hørte at det var snakk om kne mot kne. Han er en veldig, veldig viktig spiller for Tromsø, og jeg unner han ingen skade.

I en sjansefattig kamp ble innbytter Meinhard Egilsson Olsen matchvinner for Kristiansund seks minutter på overtid.

– Vi brenner den ene sjansen etter den andre på tampen, men heldgivis satte Egilsson den, for det er så stor forskjell på seier og uavgjort, gliste Michelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder