BEKLAGET: Ole Gunnar Solskjær sa unnskyld til Manchester United for lagets innsats mot Everton. Foto: Alex Livesey / Getty Images Europe

Engelske eksperter sår tvil om Solskjær: – De ble paniske

Flere fotballprofiler i England er usikker på om det var smart av Manchester United å gi Ole Gunnar Solskjær (46) jobben som manager allerede i mars.

– De kunne lett ha ventet til slutten av sesongen og vurdert alt rundt Solskjær først. De ble paniske og tok en stor avgjørelse. Hvem vet om han er der til neste sesong? Fotball er galskap noen ganger, sa Robert Huth, som vant Premier League tre ganger, til BBC.

United ansatte Solskjær som permanent manager 28. mars. Fra 19. desember var han midlertidig sjef.

0–3- og 0–4-tap for Barcelona og Everton har gitt Manchester United-fansen en tung påske.

– Slik Manchester United presterer om dagen, må man spørre seg om Solskjær er rett mann. Du kan ikke bli ydmyket på den måten på Goodison Park, sa tidligere United-spiller Paul Ince til BBC Radio i går.

Han har vært kritisk til Solskjær fra dag en.

Se høydepunktene fra tapet mot Everton:

Trekker fram Pochettino

Siden han tegnet kontrakt fram til sommeren 2022, har Solskjær tapt fire kamper og vunnet to.

– Jeg føler avgjørelsen ble tatt basert på følelser fremfor logikk. Det er ikke slik Manchester United bør drive klubben, sa Jermaine Jenas, ekspert for BBC og tidligere England-spiller, allerede fredag.

Totalt har Solskjær ledet United i 25 kamper. Det har gitt 16 seirer, to uavgjort og syv tap med målforskjellen 45–29.

– Jeg synes de skulle gått for Mauricio Pochettino (Tottenham-manager), sa Jenas.

Han legger til at han hadde forventet å få jobben om han var Solskjær selv.

– Det er gode lag de har tapt for, og rekken som fikk de tilbake i toppen av Premier League var sensasjonell, tilføyde Jenas, som også slaktet spillernes innsats mot Everton.

les også

Jobben hans er nesten umulig

Forsvares av Neville

Etter Everton-ydmykelsen beklaget Solskjær til fansen. Han ble tatt i forsvar av sin tidligere lagkamerat Gary Neville.

– Jeg er forbannet over at Solskjær så seg nødt til å beklage på vegne av spillerne. Som jeg ofte har sagt: «Har du ugress i hagen, er du nødt til å kvitte deg med det», sa Sky Sports-eksperten i en tirade på kanalen.

– Det er en del parkslirekne (plagsom urteplante) i denne klubben, og det går til angrep på fundamentet i huset. Det må bli håndtert på en skikkelig måte. Fansen kommer ikke til å vende Solskjær ryggen, det er spillernes hode som ligger på blokka, fortsatte Neville.

Solskjær klarte ikke å dy seg i møte med norsk presse i mars:

Tøffe kamper

På pressekonferansen etter kampen antydet Solskjær at han vil kvitte seg med noen i sommer.

– Jeg kommer til å bli suksessfull her, men det er spillere her som ikke kommer til å være en del av den suksessen. Men mange av dem kommer til å være det, sa nordmannen.

United møter Manchester City onsdag og Chelsea søndag. Solskjærs lag er på sjetteplass, to poeng bak Arsenal på fjerdeplassen som gir Champions League-plass.

– Etter ydmykelsen mot Everton kan United glemme topp fire eller å stoppe Citys tittelhåp. På onsdag handler det kun om å gjenvinne stoltheten i drakten, skriver Martin Keown, tidligere Arsenal-kaptein, i Daily Mail.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder