HAR TILLIT: Det sier sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, om Eirik Horneland. Her er duoen under presentasjonen av sistnevnte som RBK-trener i januar. Foto: NTB scanpix

Adressa-kommentator tviler på Horneland-sparking

TRONDHEIM (VG) Rosenborg-ledelsen uttrykker fortsatt tro på trener Eirik Horneland. Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli tviler på at RBK-treneren får sparken.

– Det er blåmandag. Det er viktig å erkjenne situasjonen, og det gjør vi. Vi tar det på alvor. Det rimer ikke med forventningene og ambisjonene, sier Stig Inge Bjørnebye i et intervju med VG på «Brakka› i Trondheim.

Kommentator i Adresseavisen Birger Løfaldli bruker sterkere ord om trøndernes situasjon.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er krise i Rosenborg. Molde-kampen kunne vært et vendepunkt. Hadde de vunnet, ville det kanskje blitt mer ro i og rundt klubben. Nå skjer ikke det, sier Løfaldli til VG.

– Rosenborg må vinne hver kamp fremover. Hvis ikke, så øker presset og overskriftene om krise. Men det er ikke nok det heller. Vinner de neste kamp, så må de vinne neste der igjen. Det blir ikke ro inn mot kampene, sier kommentatoren.

Etter tre tap og to uavgjort på fem kamper, ligger Rosenborg helst sist på eliteserietabellen. Det gjør at stemningen i og rundt Norges største klubb er langt mer alvorspreget enn vanlig.

– Han har den berømte tilliten, sier Stig Inge Bjørnebye om Horneland.

Adresseavisens kommentator tror på at Horneland har tillit. Han tviler på at treneren får sparken eller trekker seg, men ser for seg ett realistisk scenario om situasjonen ikke bedres.

– Det jeg tror kan skje han og styret sammen finner ut at dette her får de ikke til. Det har ikke spillerne troen på og da kan de sammen bli enige om å velge en annen løsning, sier Løfaldli.

– Jeg håper han får tid. Når de har hentet ham til klubben, så bør styret ha tålmodigheten til å la Horneland vise om han er i stand til å lykkes. Det har han ikke fått tid til foreløpig. Men han har ikke spillerne med seg, så er prosjektet dødfødt.

Lillestrøm-kampen kan bli skjebnesvanger

Men kommentatoren, som følger Rosenborg tett, tror tiden er knapp for Horneland.

– De viste svake restualter i treningskampene før sesongen, men da ble det snakket om at frem til 16. mai burde ikke Hornelands posisjon være et tema. Nå er det rett rundt hjørnet, sier han.

Rosenborg møter Sarpsborg på hjemmebane førstkommende helg før de gjester Åråsen og Lillestrøm 11. mai. Sistnevnte kamp kan bli skjebnesvanger, tror Løfaldli.

– Blir en ny smell til helgen, så ser jeg ikke bort fra at kampen mot Lillestrøm blir avgjørende for prosjektet. Hvis de da ser at dette får de ikke til og dette prosjektet har hverken spillerne eller Horneland troen på, så er verste scenario at prosjektet tar slutt etter den kampen.

Koteng på Brakka

VG kjenner til at styreleder Ivar Koteng var på Brakka mandag formiddag. RBK-toppen forlot området kort tid før spillerbussen ankom fra Molde.

– Det er jo krise i klubben. Om man vil kalle det for krisemøter er opp til hver enkelt. Jeg synes ikke det er overraskende at Koteng og ledelsen i klubben prater sammen i dag, sier Løfaldli.

– De har havnet i en vanskelig situasjon. Hadde det vært sånn at ledelsen ikke snakket sammen i dag, så hadde det vært mer bekymringsfullt enn at de faktisk gjør det.

Bjørnebye avviser at Koteng var på plass for å delta i et krisemøte om situasjonen, men forstår samtidig at Horneland føler seg presset.

– Han føler seg helt sikkert presset. Det er ikke så rart når han får så mange spørsmål om det. Men jeg tror ikke han tenker så mye på det. Det er klart at situasjonen til klubben er presset. Det er mange som skal ta ansvar for det. Han står definitivt ikke alene. Vi har veldig tro på arbeidskapasiteten, entusiasmen og innbittheten han viser som fagmann og person. Vi vet det vil bli bra, sier Bjørnebye.

PS: Ifølge stillingsinstruksen til Horneland, er han «virksomhetens øverste leder» og svarer derfor til styreleder Ivar Koteng.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder