TRE VETERANER – 343 LANDSKAMPER: Ingrid Hjelmseth rusler av treningsfeltet i Reims sammen med Maren Mjelde (t.v.) og Caroline Graham Hansen (t.h.).

TRE VETERANER – 343 LANDSKAMPER: Ingrid Hjelmseth rusler av treningsfeltet i Reims sammen med Maren Mjelde (t.v.) og Caroline Graham Hansen (t.h.). Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Hjelmseth har fått hjelp av Thorstvedt og Grodås før VM

REIMS (VG) Landslagskeeper Ingrid Hjelmseth (39) har fått god hjelp av de tidligere keeperkjempene Erik Thorstvedt og Frode Grodås inn mot VM.

Superveteranen hater virkelig å tape fotballkamper. Denne våren har hun tapt åtte av ni kamper med Stabæk.

Klubben ligger helt sist i Toppserien etter å ha tatt ett poeng på ni kamper. Målforskjellen er 1–20 og Hjelmseth har i gjennomsnitt sluppet inn 2,2 mål per kamp.

Når veteranen i kveld spiller sin 134. landskamp i VM-åpningen mot Nigeria, er hun klar på at hun har gjort de forberedelsene hun skal.

– At man taper behøver ikke bety at du har dårlige opplevelser som keeper. Du får mye å gjøre og du får virkelig testet deg. Jeg har fått kjørt meg og har trent veldig godt, sier keeperen.

Hun er i sitt tredje VM og gir seg som toppspiller etter denne sesongen. Derfor håper hun å få noe ut av dette mesterskapet her i Frankrike.

Keepertrener på landslaget, Roger Eskeland, har ingen bekymringer og er klar på at det ikke er noen ulempe å ha mye å gjøre på klubblaget.

Denne fingeren gir landslagskeeperen trøbbel:

– Ingrid skulle nok ønsket at situasjonen var annerledes, men hun har vært med på oppturer og nedturer tidligere, og har valgt å være lojal mot Stabæk. Det er ikke optimalt denne sesongen, men Ingrid har hatt en optimal oppladning til VM med god oppfølging i klubben med egen keepertrener, sier Eskeland.

I oppkjøringen har også tidligere keeperprofiler på herrelandslaget bistått kvinnelandslagets førstevalg på keeperplassen.

– Erik Thorstvedt har vært innom, Frode Grodås har vært innom, jeg har vært der og Olympiatoppen har bistått med det fysiske, så jeg tror ikke vi har sett noen bedre utgave av Ingrid. Hun er også trygg på seg selv og har vært på samling nå i snart tre uker. Hun er i den rette modusen nå.

les også

«Spion» Pellerud: Norge ikke blant favorittene

At Stabæk rykker ned fra Toppserien har ikke Hjelmseth noen tro på.

– Vi er jo ikke halvveis i serien, så mye kan fortsatt skje. Vi får rette fokuset på Stabæk etter VM, så får vi prøve å berge plassen. Vi har mistet mange landslagsspillere og går gjennom et generasjonsskifte. Det preger naturlig nok laget. Nå må vi bygge opp igjen og få det beste ut av hver enkelt. Vi som gruppe tror at vi skal klare å snu det.

Snuoperasjonen starter når VM er over for Norges del. Ingrid Hjelmseth blir gjerne i Frankrike helt til 7. juli, finaledagen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder